Teknoloji

Dropbox Chooser yazılımcılara bulut depolama işlevlerini uygulamalarına ekleme fırsatı sunuyor

Eğer uygulama geliştirmeyle uğraşan bir yazılımcıysanız ve uygulamalarınıza Dropbox’ı entegre etmek istiyorsanız, Dropbox’takiler sizin için Dropbox Chooser adı verilen bir araç yayınladı. İçinde birçok kod ve ilgi çekici şeyler barındıran bu paket bulut tabanlı depolama ortamındaki içeriklerin üçüncü taraf uygulamalara kolay bir şekilde entegre edilmesine izin veriyor. Dropbox, Asana’nın Dropbox Chooser’ı destekleyen ve kullanan ilk şirket olduğunu da açıkladı.

Facebook Grupları için getirilen Dropbox entegrasyonunun temelleri üzerine inşa edilen bu araç marka ve kulüplerin Dropbox web tabanlı depolama alanını her türlü ihtiyaçları için kullanmalarına da izin verecek. Dropbox Chooser sayesinde kullanıcılar destekleyen uygulamalar üzerinden Dropbox hesaplarındaki dosyaları görme, paylaşma ve arama imkanına sahip olacak.

Dropbox’ın yazılımcılara sunduğu desteğe dair güncellemelere ait detaylar Dropbox Chooser için hazırlanan dokümantasyon içerisinde yer alıyor. Servisi uygulamalarına eklemek isteyen yazılımcıların bir grup kodu uygulamalarına entegre etmeleri gerekecek. Hâliyle Dropbox da hazırladığı yardımcı dokümanlarla bu işlemi kolaylaştırma noktasında gerekeni yapıyor. Dropbox Chooser sayesinde yazılımcılar Dropbox üzerinde tutulan fotoğraflardan kullanıcıların en iyi şekilde yararlanmasını sağlayacak ilginç uygulamalar geliştirebilir.

İlgili >> Dropbox

İLGİLİ HABERLER