Teknoloji

Dropbox Carousel buluta yüklenen fotoğrafları telefondan silecek

dropbox-carousel-211114

Dropbox’ın fotoğraf yedeklemesine yönelik olarak geliştirdiği özel mobil servisi Carousel, yakında buluta yüklenen fotoğrafları kısmen otomatik biçimde silmeye başlayacak. Carousel’in gerçekleştireceği bu eylem pek çok kullanıcı için can sıkıcı olsa da, Dropbox’ın kullanıcılara akıllı telefonlarının hafızasında yer açma imkanı sağladığını söylemek mümkün. Bu noktada Dropbox Carousel’in fotoğrafları, tamamen bilgisayara yüklendiklerinden emin olmadan silmeyeceğini belirtmek gerekiyor.

Carousel’in ürün geliştirme şefi Chris Lee, şirketin uygulama tarafından görülen tüm fotoğraflara özel bir kimlik numarası verdiğini ve bu kimlik numaralarının kullanıcıların Dropbox’ta sakladıkları fotoğrafların kimlik numaraları ile eşleştirildiğini belirtti. Lee çevrim içi ortamda saklandığı tespit edilen fotoğrafların potansiyel silme işlemi için işaretleneceğini dile getirdi.

Dropbox yöneticileri fotoğrafları silme sürecinin tamamen otomatik olmadığının ve kullanıcıların sürece müdahale edebildiğinin altını çizmeyi de ihmal etmiyor. Akıllı telefonunda yer sıkıntısı çeken kullanıcılarını yedekledikleri fotoğrafları silmeleri konusunda uyaracaklarını söyleyen Lee, bu uyarının uygulama ilk kez başlatıldığında yapılacağını, daha sonra da cihazın dahili hafızasının doluluk oranı yüzde 50 ve 80’e ulaştığında tekrarlanacağını belirtti.

Fotoğraf Dropbox üzerinde yedeklenmeden kullanıcılara bu yönde bir uyarıda bulunmadıklarını ve herhangi bir silme işlemi gerçekleştirmeyeceklerini vurgulayan Lee, yükleme işlemleri tamamlanmadan silme sürecini başlatmayacaklarını ifade etti. Lee, Carousel’in ancak sunucudan fotoğraf yükleme sürecinin tamamlandığına ilişkin bir bildirim aldıktan sonra fotoğrafı sileceğini sözlerine ekledi.

Lee halihazırda 30 gündür Dropbox üzerinde yedeklenmiş olan fotoğrafların silinmeye uygun olarak işaretlendiğini belirtti ve cihazında 600 MB’den az bir depolama alanı kalan herkese Carousel’in bu özelliğinden faydalanmalarını tavsiye etti. Android cihaz sahiplerinin bugünden itibaren Google Play üzerinden gerçekleştirecekleri güncellemeyle erişebildikleri bu yeni özellik, iOS kullanıcılarına önümüzdeki hafta ulaştırılacak.

İLGİLİ HABERLER