Teknoloji

Dropbox for Business paylaşılan dosyalar için yeni erişim izinlerine kavuşuyor

dropbox-logo-140714

Dropbox for Business iş yerlerinin dosyalarını bulutta saklaması ve çalışanların ortak erişimine açılması noktasında verimlilik sağlıyor. Ancak izinlerin kontrolü noktasında çok iyi olmadığı söyleniyordu. Eğer şirket içinde herkesin erişmemesi gereken bazı dosyalar varsa, bunların erişiminin kısıtlanması tamamen garanti altına alınmış sayılmazdı. Neyse ki, Dropbox’ın getirdiği son yenilikle birlikte erişimin sınırlandırılması noktasında yeni araçlara kavuşuldu.

Getirilen yeni imkan dahilinde hesap yöneticileri hangi çalışanların belirli bir dosyayı görüntüleme ve düzenleme imkanına sahip olacaklarını belirleyebilecek. Ayrıca paylaşılan bağlantılar için son kullanma tarihi ve şifreler atanabilecek. Örneğin büyük bir şirketle sözleşme yapacak başka bir şirketin elemanları sözleşme dahilindeki işler bittikten sonra Dropbox for Business altında tutulan raporlara erişim şansını kaybedecek.

Yeni erişim izinleri Dropbox for Business’ın erken ön izleme programına kayıtlı kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlandı. Dropbox önümüzdeki aylarda daha fazla özelliğin getirileceğinin müjdesini de verdi. Dosyalar içinde metin araması yapma, diğerleriyle aynı Office dokümanları üzerinde çalışma ve aynı içeriği Android’de de ön izleme gibi özellikler yolda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER