Teknoloji

Dropbox bulut tabanlı fotoğraf depolama servisi Loom’u satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bulut tabanlı depolama hizmeti sunan Loom, Dropbox tarafından satın alındı. Dropbox ve Loom şirketleri şimdiye kadar aynu hedefi paylaşıyordu, kullanıcıların fotoğraf kütüphanelerinde yer alan tüm fotoğrafları bulut tabanlı sunucularda uzun zaman boyunca güvenli şekilde saklama yeri hâline gelmek istiyordu.

dropbox-loom-satin-alma-180414

Loom’un satın alınması bu servisin faaliyetlerini sonlandırması anlamına geliyor. Şirket satın alınışının resmiyet kazanmasının ardından yeni üye alımını durdurdu, servis 16 Mayıs tarihinde de tamamen kapanacak. Mevcut kullanıcılar fotoğraflarını Dropbox’a otomatik olarak aktarmayı tercih edecek, Loom’da sahip oldukları kadar bulut depolama alanına Dropbox’ta da sahip olacak.

Öte yandan arzu eden kullanıcılar Loom’un sunucularına yükledikleri fotoğrafları .zip dosyası olarak kendi bilgisayarlarına da indirebilecek.

Loom ekibi Dropbox çatısı altında fotoğraf depolama ve görüntüleme deneyimini artıracak özellikler için çalışmaya devam edecek. Gelecekte Dropbox’tan ilgi çekici yeni özellikler görebiliriz.

İlgili >>Loom

İLGİLİ HABERLER