Teknoloji

Dropbox bulut dosyalarını masaüstünde göstercek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dropbox bulut project infiniteSon birkaç yıllık süre içinde Dropbox ile haşır neşir olan pek çok kişi, servisin sunduğu güvenilir depolama ve yedekleme seçeneklerinden memnun gözüküyor. Oldukça hızlı çalışan servis, Microsoft Office entegrasyonu gibi araçlarla da kullanıcılarının işini kolaylaştırmıştı. Kullanıcı tabanındaki genişlemeye ve eklenen yeni özelliklere rağmen, servisin “eş zamanlama ve paylaşma” odaklı çekirdeğinde herhangi bir değişim yaşanmamıştı. Londra’da “Dropbox Open” isimli bir etkinlik düzenleyen şirket, “Project Infinite” adını taşıyan yeni ve dikkat çekici bir özelliğin de duyurusunu yaptı. Şirket, bu projeyle giderek büyüyen bulut depolama alanları ve küçülen sabit disk alanları arasında dengeyi bulmaya çalışıyor.

Dropbox’ın ilk kurulduğu dönemde pek çok bilgisayarda 500 GB’lık veya daha büyük sabit diskler bulunuyordu. Ücretli Dropbox aboneleri ise sadece 50 GB’lık bir alana sahip olabiliyordu. Ancak o günden bu yana işler epey değişti. Kullanıcılar artık aylık 9.99 dolar karşılığında 1 TB Dropbox depolama alanına erişebiliyor. Dropbox’ta depolanan dosyaların sayısının artması, bilgisayarda depolanan dosyaların sayısının azalması kullanıcıların sürekli olarak platformun web arayüzünü açmasını gerektiriyor.

Project Infinite ile Dropbox bulut depolama alanında saklanan dosyaları bilgisayarın yerel arayüzü üzerinde görüntüleme fırsatını sunuyor. Daha öncesinde olduğu gibi, bilgisayarda depolanan ve Dropbox ile eş zamanlanan dosyaların yanında yeşil bir çek işareti bulunacak. Ancak kullanıcıların erişebileceği diğer şeyler de görünür olacak. Bulutta depolanan dosyaların yanında bir bulut ikonu bulunacak. Eğer söz konusu dosyalar, bilgisayarda da yüklüyse dosya sistemi içinde görüntülenecek. Kullanıcılar çift tık yaparak buluttaki dosyaları açabilecek. Açılan dosyalar üzerinde yapılacak değişiklikler, otomatik olarak bulutla eş zamanlanacak.

dropbox bulut project infiniteDijital materyallerinin büyük kısmını Dropbox’ta saklayan ve servisin web arayüzünü açmadan dosyalarını bilgisayarda görmek isteyenler için Project Infinite kullanışlı bir araç niteliği taşıyor. Ancak henüz yanıtlanmayan bazı sorular var. Project Infinite’in Dropbox for Business kullanıcılarının yanı sıra Dropbox Pro kullanıcılarına sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor. Şirketten yapılan ilk açıklamada kurumsal kullanıcılar ön plana çıkarılsa da, daha geniş bir kapsama alanı pek çok kullanıcının ortak beklentisi.

Özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı da henüz bilinmiyor. Dropbox’tan yapılan açıklamada, bir grup sponsor müşterinin Project Infinite’i test edeceği ve yıl içinde özellikte yeni güncellemeler yapılacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER