Teknoloji

Dropbox belge tarayıcısı ve yeni paylaşım özellikleri sunuyor

dropbox belge tarayicisiDropbox kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak bir grup yeni özelliğin duyurusunu yaptı. Dropbox iOS uygulamasına eklenen belge tarayıcısı, basılı metinlerin dijital ortama aktarımını kolaylaştırıyor. Dropbox belge tarayıcısı ile dijitalleştirilen yazılı metinler, otomatik olarak kullanıcının Dropbox alanında saklanıyor. Optik karakter tanıma özelliğinin kullanılması sayesinde metinde yer alan kelimelerin yardımıyla taranan belge rahatlıkla bulunabiliyor. Dropbox belge tarama özelliğinin ne zaman Android’e geleceği konusunda şimdilik bilgi vermedi.

Şirket belge tarayıcısı ile insanların Dropbox’ı sadece belge saklamak için değil, aynı zamanda belge oluşturmak için de kullanmalarını amaçlıyor. Dropbox’ın yaklaşık 500 milyon civarı kullanıcısı bulunuyor. Ancak bu 500 milyon kişinin sadece küçük bir kısmı Dropbox Pro ve sunduğu imkanlar için elini cebine atıyor. Kurumsal kanada bakıldığında ise yaklaşık 150 bin şirket ve kuruluşun Dropbox’tan daha fazla hizmet almak için ücret ödediği görülüyor.

Kısacası Dropbox kullanıcılarına klasörlerini daha büyük dosyalarla doldurmaları ve daha büyük depolama alanları satın almaları için bazı nedenler sunuyor. Kurumsal tarafta ise müşterilerine karmaşık özelliklerinden faydalanabilmek için biraz para ödemenin iyi olacağını anlatmaya çalışıyor. Örneğin, yeni dosya tarayıcısı ile taranan belgelerin içinde kelimelere göre arama yapma özelliğinden sadece Dropbox Business kullanıcıları faydalanabiliyor.

Dropbox bu yöndeki çalışmalarının altını çizmek için iOS uygulamasında ekranın alt kısmına büyük bir artı ikonu ekledi. Şirket böylelikle uygulama içinden Microsoft Word, Excel ve PowerPoint dokümanları oluşturulabildiğine dikkat çekmeye çalışıyor. Microsoft ile tapılan işbirliği ile söz konusu programların altındaki dosyaları Dropbox üzerinden paylaşmak ve sonrasında Dropbox klasörüne kaydetmek mümkün oluyor.

Dropbox belge tarayıcısı dışında yenilikler de sunuyor

Dropbox masaüstü kullanıcıları ve büyük ekipler için de yeni özellikler sunuyor. Masaüstü kullanıcıları diledikleri takdirde paylaşım seçeneklerini yine masaüstü klasörleri üzerinden modifiye edebiliyor. Böylelikle çalışma arkadaşlarıyla dosya paylaşımı yapabilmek için Dropbox’ı web üstünde açma zorunluluğu ortadan kalkıyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde belirli kişilerle tekli olarak dosya paylaşabiliyor ve dosyaların belli bölümlerine de yorum ekleyebiliyor. Dropbox’ta paylaşılan dosyaların hangi çalışma arkadaşları tarafından görüntülendiği de bundan böyle dosya sahibi tarafından görülebilecek.

İLGİLİ HABERLER