Teknoloji

Dropbox barındırılan dosyalara yorumlar bırakmaya izin veriyor

dropbox-logo-140714

Dosya paylaşım ve depolama servisi Dropbox, kullanıcılarına barındırılan dosyalara yorum bırakma imkanı sağlayan Dropbox Comments (Dropbox Yorumlar) özelliğini duyurdu. Daha önce sadece Dropbox for Business kullanıcılarına sunulan özellik sayesinde kullanıcılar belgede oluşturulan yorum paneline geri bildirimlerini yazabilecekler ve diledikleri takdirde yorumlarını görmesini istedikleri kişiyi etiketleyebilecekler.

Dropbox kullanıcısı olmayanlar da yorumda kendilerinden bahsedildiği takdirde belgeye erişebilecek ve yapılan yorumları okuyabilecek. Ancak yorum bırakmak istediklerinde Dropbox’a üye olmaları gerekecek.

Dropbox yolculuğuna bulut tabanlı bir dosya depolama ve paylaşım servisi olarak başlasa da, son hamleleriyle çevrim içi yaşamın önemli bileşenlerinden birine dönüşme konusunda gözle görülür bir ilerleme kaydetti. Geçtiğimiz yıl özel fotoğraf ve e-posta uygulamaları yayınlayan şirket, geride kalan haftada da aynı anda birden çok kişinin doküman üstünde çalışmasını mümkün kılan Dropbox Notes isimli servisini beta testine açmıştı. İlk etapta Dropbox’ın web uygulamasında aktif hâle gelen yorumlar özelliği, yakında mobil uygulamalara da taşınacak.

İLGİLİ HABERLER