Teknoloji

Dropbox Automator aracı bulut depolama alanının işlevselliğini daha da artırıyor

Dropbox hesabının dosyaları depolamaktan daha fazlasını isteyenler için yeni çıkarılan Dropbox Automator web aracı bu işi görecektir. Dropbox hesabını bu araca bağlayan kullanıcılar klasörleri özelleştirme ve bu klasörlere eklenen dosyalar üzerinde özel işlemler gerçekleştirme fırsatı elde ediyor.

Örneğin, hazırlanmış bir dosya konumuna yüklenen fotoğraf daha sonra Dropbox Automator tarafından Flickr veya Facebook’a otomatik olarak, önceden tasarlanmış etiketler eşliğinde yüklenebiliyor. Bunun dışında bir Word dokümanından PDF oluşturmak, onu sıkıştırmak ve belli bir e-posta hesabına göndermek de mümkün. Hâlihazırda Dropbox’a dosyaların topluca yüklenmesi veya doküman ve fotoğrafların düzenlenmesini sağlayan bir web sitesi işleten WappWolf tarafından geliştirilen Dropbox Automator sayesinde kullanıcılar WappWolf’un sitesindeki tek bir seferlik işlemin ötesine geçerek Dropbox üzerindeki dosya ve klasörlerinin izleme ve değişiklikleri görme fırsatı bulacak.

Dropbox Automator servisi TheVerge sitesi tarafından denenmiş. Sitenin belirttiğine göre servisin biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı var. Yapılan testlerde Facebook ve Flickr’a fotoğraf yüklemenin başarılı olduğu, ancak bunun 20 dakika civarında bir zaman aldığı belirtiliyor. Benzer bir gecikmenin bir Word dokümanını PDF’e çevirip onu sıkıştırmakta da görüldüğü söyleniyor. Öte yandan oluşturulan bu yeni ZIP dosyasının editörlerin Mac bilgisayarında başarıyla tekrar genişletilemediği de not edilmiş.

Görünen o ki, Dropbox Automator şu an için en iyi servis sayılmaz, ancak gelecek için çok iyi şeyler vadettiğini söyleyebiliriz.

İlgili – Dropbox Automator
İlgili – TheVerge

İLGİLİ HABERLER