Teknoloji

Dropbox için beklenen Apple M1 desteği sonunda hazır

dropbox advanced

Dropbox, Apple M1 işlemciye sahip Mac’ler için yerel destek sunmaya başlıyor. Popüler depolama servisinin macOS uygulamasının en yeni beta sürümü, söz konusu desteği de beraberinde getiriyor.

Apple M1 desteği ilk olarak Dropbox’ın resmi forumunda bir topluluk müdürü tarafından duyuruldu. Yeni beta sürümünü indirenler de M1 desteğinin aktif hâle geldiğini belirtti. Dropbox macOS uygulamasının güncel beta sürümünü buradan indirmek mümkün.

Dropbox’ı M1 işlemcili Mac’lerde çalışsa da, bunun için Apple’ın Rosetta 2 çeviri katmanını kullanması gerekiyordu. Bu araç sayesinde Intel tabanlı Mac’ler için hazırlanan uygulamalar Apple’ın yeni M1 işlemcisini taşıyan bilgisayarlarda da çalışabiliyor.

M1 işlemciler için yerel desteğin sunulması, Dropbox’ın en yeni Mac’lerde daha iyi çalışacağı ve daha az güç tüketeceği anlamına geliyor. Yenilenen uygulamayı deneyenler, Rosetta 2’nin hızlı çalışması sayesinde arada pek fazla fark hissedilmediğini belirtiyor.

Dropbox, Apple M1 işlemciler için yerel destek sunmayan en önemli uygulamalardan biriydi. Servisin söz konusu desteği sağlamakta gecikmesi kullanıcıların tepkisini çekmiş ve gelen eleştirilerin ardından Dropbox CEO’su 2022’nin ilk yarısı içinde M1 uyumlu versiyonun çıkacağının sözünü vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER