Teknoloji

Dropbox Advanced planında sınırsız depolama devri kapandı

dropbox advanced

Birkaç ay önce 500 çalışaıyla yollarını ayıran Dropbox, iş odaklı Advanced planında sınırsız depolamayı sonlandırıyor. Şirketin açıklamasına göre, bu kararın altında özellikle kripto para madenciliği ve Chia madenciliği gibi olmayan iş amaçları için bu planların kullanılmasında görülen artış yatıyor. Mevcut kullanıcılar 1 Kasım itibarıyla yeni modele geçirilecek ve bu süreçte en az 30 günlük bir uyarı alacaklar.

Şirketin konuyla ilgili blog yazısında belirttiği gibi, diğer depolama servislerinin kapasite sınırlamaları getirmesi sonrası, Dropbox’un Advanced planlarında yasadışı faaliyetlerde bulunan kullanıcı sayısında artış yaşandı. Şirket, kötü niyetli kullanıcıların “gerçek iş müşterilerinden binlerce kat daha fazla depolama alanı kullandığını” ve bu durumun tüm kullanıcılar için güvenilir bir deneyim oluşturmayı riskli hale getirdiğini ifade ediyor.

Dropbox Advanced dahilinde yeni depolama modeli nasıl olacak?

Yeni modelle birlikte, mevcut Advanced plan müşterileri için maksimum depolama kapasitesi 1,000 TB olacak. Dropbox, %99’unun 35 TB’den az depolama kullandığını belirtiyor ve bu müşterilere mevcut planlarına ek olarak 5 yıl boyunca 5 TB daha ek depolama alanı sunacak. 35 TB’nin üzerinde depolama kullanan azınlık içinse, benzer bir teklif yapılacak fakat bu sadece bir yıl için geçerli olacak.

18 Eylül itibarıyla, yeni müşteriler için Dropbox ek depolama alanı da sunacak. Aylık $10 karşılığında 1 TB, yıllık planlarda ise aylık $8 fiyatında ekstra 1 TB depolama alanı eklenebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER