Eğlence

Drake yeni albümünü Apple Music’in “Connect” özelliği aracılığıyla yayınlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

drake-010615-1

Jay-Z’nin çevrim içi müzik servisi Tidal’ın lansmanında müzisyen dostlarından yardım alması, çevrim içi müzik servisindeki diğer oyuncuları da etkilemişe benziyor. WWDC 2015’te yeni çevrim içi müzik servisi Apple Music’i duyuran Apple, platformun “Connect” isimli özelliğinin tanıtımını ünlü şarkıcı Drake ile birlikte gerçekleştirdi. Drake, yeni albümünü Apple Music’in “Connect” özelliği aracılığıyla yayınlayacağını açıkladı.

Hem ünlü hem de amatör müzisyenlere eserlerini doğrudan paylaşma fırsatı verecek ve hayranlarıyla doğrudan iletişime geçmelerini mümkün kılacak şekilde tasarlanan Connect; şarkı sözleri, sahne arkası fotoğrafları, remiksler gibi içerikleri barındıracak. Connect açıklanan özellikleri itibarıyla akıllara Apple’ın eski sosyal müzik ağı Ping’i getiriyor. Drake ise Apple’ın yeni çözümünün, rakiplerinin aksine, hem müzisyenler hem de hayranları için basit ve zarif bir çözüm olarak değerlendirdi. Connect’in sanatçılara çalışmalarına odaklanma fırsatı vereceğini söyleyen Drake, sanatçıların içeriklerini farklı ve kafa karıştırıcı yerlerde paylaşmak yerine Connect üzerinden yapabileceğini belirtti.

Drake yeni albümüne dair detayları şimdilik paylaşmazken, Connect üzerinden yayınlama sürecinin nasıl işleyeceği konusunda da bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER