Teknoloji

D&R mağazaları TveK’nın oluyor

D&R TveKGeçtiğimiz günlerde medya grubunun Demirören Grubu’na satışını tamamlayan Doğan Holding, şimdi de kitap ve elektronik ürün satışlarını gerçekleştirdiği D&R mağazalarını satıyor. Holding, Turkuvaz TK Kitap ve Kırtasiye ile satış konusunda ön protokol imzaladı.

Turkuvaz Medya Grubu’nun bünyesinde kurulan ve Haziran 2017’de faaliyet göstermeye başlayan TveK, 67 ilde 132 mağazayla hizmet veriyor. Mağazalarda kitaptan kırtasiyeye, teknolojiden oyuncağa kadar zengin ürün yelpazesi müşterileri bekliyor. D&R’ın satın alınmasıyla birlikte muhtemelen bu mağazalar da birer TveK mağazasına dönüşecektir.

Satın almayla ilgili olarak Doğan Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bir açıklama gönderildi. Açıklama aşağıda yer alıyor:

“Tamamı ödenmiş 50.000.000 Türk Lirası sermayesinde, %100 oranında paya sahip olduğumuz doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama A.Ş.’nin (“D&R”) sermayesinde sahip olduğumuz payların tamamının, Hisse Devir Sözleşmesi’nin imzalanacağı tarihte nakden ve peşin olarak ödenmek üzere, 440.000.000 Türk Lirası bedel üzerinden satışı ve devri konusunda, Şirketimiz ile Turkuvaz TK Kitap ve Kırtasiye A.Ş. arasında 13.04.2018 tarihinde (bugün) tarafları bağlayıcı bir “ön protokol” imzalanmıştır.

Konuya ilişkin gelişmeler oldukça, ilgili mevzuat hükümleri dahilinde ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER