Eğlence

Dr. Dre’nin yeni albümü ilk haftasında Apple Music üzerinden 25 milyon kez dinlendi

dr-dre-compton-040815

Hip-hop yıldızı ve Apple yöneticisi Dr. Dre’nin yeni albümü Compton: A Soundtrack, ilk haftasında Apple Music üzerinden 25 milyon kez dinlendi. Buna ek olarak, albümün iTunes satış rakamı da 500 bine ulaştı. Ancak bu rakam Dr. Dre’yi ABD albüm listelerinin zirvesine taşımak için yeterli olmadı. İşin Apple Music kısmına ait rakamlar Apple tarafından The New York Times’a yapılan bir açıklamada paylaşılırken, 25 milyon rakamına albümdeki şarkıların bağımsız olarak dinlenmesinin dahil edilip edilmediği konusunda bilgi verilmedi.

Dr. Dre’yi üne kavuşturan grubu NWA’nin hikayesini anlatan Straight Outta Compton filmiyle bağlantılı olan albüm, tamamen Apple’ın tekelinde olan bir çalışma konumunda. Albümün duyurusunu Beats 1’daki radyo programı The Pharmacy’de gerçekleştiren Dr. Dre, albümü ilk olarak Apple Music aracılığıyla dinlettikten sonra iTunes’da yayınladı. Şu anda da albüme sadece Apple Music ve iTunes üzerinden ulaşılabiliyor.

Sonuçlardan oldukça memnun gözüken Beats kurucusu Jimmy Iovine, hem müziği küresel bir kitleye iletme hem de sanatçılara yardımcı olma konusunda yapabileceklerini göstermeye başladıklarını belirtti.

Iovine, “henüz yolun başındayız” şeklinde tınılayan bir mesaj verse de, yeni hip-hop yıldızları interneti kullanan kitleyi kucaklamayı çoktan başarmış durumda. Kendrick Lamar’ın son albümü “To Pimp A Butterfly” çıkışının ilk haftasında Spotify üzerinden 39 milyon kez dinlenirken, Drake de “If You Are Reading This It’s Too Late isimli albümüyle 48 milyon dinleme rakamına ulaştı. Her iki şarkıcı da albümlerinin tanıtımı için sosyal medyadan ciddi ölçüde faydalanırken, aldıkları sonuç Dr. Dre’nin Apple’a geçiş üstünlüğü sağlayan yaklaşımının üstünde oldu.

İLGİLİ HABERLER