Manşetler

Down Dog: Yoga için ideal yol arkadaşı

down dog yorumlar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Karantina döneminin zorlu koşullarında hem fiziksel hem de psikolojik olarak sağlıklı kalması için tavsiye edilen aktivitelerden biri de yoga yapmak. Yoga merkezleri kapalı olsa bile, evde de yoga yapmak mümkün. Bunun için pek çok kişinin aklına YouTube’daki yoga videoları gelse de, burada insanların kendilerine uygun egzersizleri bulması pek kolay olmayabiliyor. Kişiye uygun çözümler için akıllara gelen ilk seçenek yine mobil uygulamalar oluyor. Down Dog uygulaması, evde yoga yapmak isteyenlerin yararlanabileceği en kullanışlı ve yetenekli uygulamalar arasında bulunuyor. Bu yazımızda Down Dog yoga uygulamasıyla ilgili yorumlar ve bilgiler yer alıyor.

Down Dog’da kullanıcılara yoga matlarının başına her geçişte yeni bir egzersiz vadediliyor. Bu vaadi gerçekleştirmek için uygulamada 60 binden fazla farklı egzersiz konfigürasyonu sunuluyor. Bu seçeneklerin çeşitliliği kullanıcıların sevdikleri egzersizlerden oluşan bir yoga pratiği geliştirmesine yardım ediyor.

Down Dog‘un özellikle yogaya yeni başlayanlara oldukça güzel biçimde rehberlik ettiğini belirtmek gerekiyor. 3 günlük bir “Yogaya Giriş” programı sunan uygulama; Vinyasa, Hatha ve Restoratif yoga pratiklerinin temellerini kullanıcılarına aktarıyor. Ancak uygulamada kullanıcıların karşısına çıkan pratik türleri bunlarla da sınırlı kalmıyor. Yin, Ashtanga, Güneş Karşılama ve Sandalye yogası gibi türlerdeki egzersizleri de Down Dog’da bulmak mümkün.

Karantina döneminde masa başındaki işine evinden devam edenler, evlerindeki sandalyeler uzun süre boyunca oturmaya pek uygun olmadığı için ciddi şekilde sırt ağrısı çekebiliyor. Down Dog’da özellikle bu sırt ağrılarının azaltılmasına yönelik farklı egzersiz programları da mevcut. Sırt egzersizlerini güçlendirmeye de katkı sağlayan bu egzersizler, esnekliği de artırmayı vadediyor.

Down Dog’da kullanıcılar yoga egzersizleri için altı farklı seslendirmeden birini seçebiliyor. Uygulamada hâlihazırda Türkçe desteğinin bulunmadığını da bu noktada belirtmek gerekiyor. Anlatıcı sesinin altına müziğin de yerleştirildiği uygulamada müzik, nefes temposuna uygun olarak dinamik şekilde değiştiriliyor. Kullanıcılar egzersiz sonunda egzersiz sırasında çalan müziklerin listesini de görebiliyor.

Down Dog yogaya yeni başlayanlar için iyi bir yol arkadaşı

Down Dog’daki egzersizler çevrimdışıyken de erişim için cihaza kaydedilebiliyor. Buna ek olarak, telefon ekranına bağlı kalmak istemeyenler Apple AirPlay ve Google Chromecast desteğinden yararlanarak Down Dog seanslarını büyük ekrana taşıyabiliyor.

down dog yoga yorumlar

1 Haziran’a kadar tüm özellikleri ücretsiz olan Down Dog, yogaya yeni başlayanlar için oldukça iyi ve öğretici bir yol arkadaşı olarak tanımlanabilir.

Down Dog: App Store  Google Play

İLGİLİ HABERLER