Ulaşım

Doug Field Tesla macerasının ardından Apple’a geri döndü

apple

doug field teslaDoug Field, Apple’da Mac donanımından sorumlu başkan yardımcılığından ayrılarak Tesla’nın otomobil mühendisliği şefi olmuştu. Tecrübeli yöneticinin Tesla macerası haziran ayında sona ermişti. Doug Field Tesla ile yollarının ayrılmasından yine eski şirketi Apple’a döndü.

Field’ın Apple’a dönüşüne dair haberler, şirket tarafından doğrulandı. Daring Fireball’da John Gruber’ın imzasıyla yayınlanan habere göre, Field Apple’da şirketin “Project Titan” isimli sürücüsüz otomobil programında çalışacak.

Doug Field Tesla bünyesinde araç üretimi ve mühendisliğinden sorumlu olarak görev yapmıştı. Ancak şirketin yılın ilk çeyreğinde Model 3 üretimindeki hedeflerini tutturamamasının ardından CEO Elon Musk, üretim sorumluluğunu Field’dan almıştı. Mayıs ayını izinli olarak geçiren Field, haziranda Tesla ile yollarını ayırmıştı.

Doug Field Tesla için Apple’dan ayrıldığında şirketin gündeminde Project Titan yoktu. Şirket bir dönem gerçekten otomobil üretmeye odaklansa da, daha sonrasında bundan vazgeçmiş ve otomobil üreticileri için otonom sürüş yazılımı geliştirmeyi seçmişti. John Gruber’e göre, Field’ın geri dönüşü Apple’ın otomobil üretimini hâlâ değerlendirdiğini gösteriyor. Ancak Apple ve Tesla arasında sıklıkla çalışan transferi yapıldığını unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER