Teknoloji

Double Robotics video konferans robotunu kamera operatörüne dönüştürdü

double robotics 360 camera dollyİnsanlar hareket halindeyken sanal gerçeklik videoları kaydetmenin önündeki en önemli engellerden biri olarak değerlendiriliyor. Sabitleyici bir araç bulunsa bile, neyin nasıl çekildiği kameramanın hareketleriyle sınırlı kalıyor. Double Robotics bu kısıtlamaları çözme vaadiyle ortaya çıkıyor.

Video konferans robotunu uzaktan kumandalı ve sessizce çalışan bir kamera operatörüne dönüştüren şirket, cihaza 360 Camera Dolly adını verdi. Sinematik bir takip sahnesi çekmeyi veya sanal bir kampüs turu oluşturmayı isteyenler için 360 Camera Dolly, ihtiyaç duyulan araç gibi gözüküyor.

360 Camera Dolly’de bulunan çıkarılabilir yuva, 2.2 kilogramdan hafif tüm sanal gerçeklik kamera donanımlarını destekliyor. Aksiyon kameraları ve akıllı telefonları da 360 Camera Dolly’ye yerleştirmek mümkün oluyor.

360 Camera Dolly’nin tam teşekküllü setini satın almak isteyenlerin 3 bin dolar ödemesi gerekiyor. Bu rakam oldukça yüksek olsa da, profesyonel sanal gerçeklik prodüksiyonları için makul bir rakam olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER