Teknoloji

Dotcom: Kullanıcılarımız arasında senatörler ve ABD Adalet Bakanlığı çalışanları da var

MegaUpload’ın kurucusu Kim Dotcom’un ocak ayı içinde Yeni Zelanda’da yakalanması ve sitenin kapatılmasıyla başlayan, ardından Dotcom’un kefaletle serbest bırakılmasıyla devam eden süreç ilgi çekici bir şekilde devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri, Dotcom’un iadesi yönünde çabalarken, Dotcom da ABD’li yetkililere yönelik salvolarına devam ediyor.

Dotcom’un yakalanmasının ardından site de yasal prosedürün gerektirdiği gerekçesiyle kapatılmıştı. Siteye dosyalarını yüklemiş olan kullanıcılara da dosyalarına erişim şansı verilmemişti. Sitede tamamen legal çerçevedeki dosyalarını saklayan kullanıcılar bu durumdan ötürü fazlasıyla mağdur duruma düşmüştü. Kullanıcıların bu mağduriyetini giderme yolunda çalışmalar yaptıklarını belirten Dotcom, kendisinin ve hukuk ekibinin, sitenin yeniden açılmasını ve kullanıcıların legal dosyalarına ulaşarak onları başka yerde saklamalarını sağlamak için girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

Bu kaos esnasında ise ortaya çıkan bir iddia ise bir çok kişide şaşkınlığa yol açtı. MegaUpload’un iddiasına göre sitenin kullanıcıları arasında senatörler ve Adalet Bakanlığı çalışanları gibi devlet görevlileri de var. MegaUpload’un bu iddiasını dayandırdığı nokta ise MegaUpload kullanıcılarının meşru olarak nitelendirilen dosyalarına erişmesi için çalışmalar yapan The Electronic Frontier Foundation adındaki topluluk. Söz konusu toplululuğun, dosyalarına erişimini kaybeden MegaUpload kullanıcılarına erişmeye çalışırken yukarıdaki iddiaya temel olan bilgilere ulaştığı söyleniyor. MegaUpload’ın kurucusu Dotcom ise sürece dair umutlu bir mesaj vererek, kullanıcıların pek yakında dosyalarına ulaşacaklarını düşündüğünü ifade etti.

İlgili – TorrentFreak

İLGİLİ HABERLER