Eğlence

Dota 2 yeni oyun motoruyla birlikte revizyondan geçiyor

dota-2-reborn-150615

Valve, Dota 2’nin “Dota 2 Reborn” adını taşıyan yenilenmiş versiyonunun duyursunu yaptı. Dota 2 Reborn, yeni oyun motoru eşliğinde oyunculara tamamen yenilenmiş bir arayüz sunacak. Yeni oyun motorunun uzun süredir konuşulan Source 2 olduğu düşünülüyor. Source 2’nin selefi Source, 10 yılı aşkın bir süredir Valve’ın oyunlarını çalıştırıyor.

Şu an için temel oyun deneyimi değişmemiş gözükse de, teknik revizyon hem oyuncular hem de eSpor camiası için büyük önem taşıyor. Valve arayüzde gerçekleştirilen tasarım değişikliği sayesinde oyuncuların oyunlara katılmasının kolaylaştığını belirtirken, diğer oyuncularla etkileşimin de daha hızlı gerçekleştirilebildiğinin de altını çizdi. Amatör oyuncuların öğrenme sürecine yardımcı olacak unsurlar barındıran Dota 2 Reborn, Dota TV deneyimini de daha gelişmiş biçimde oyunculara ulaştıracak.

Önümüzdeki Uluslararasu Dota 2 Şampiyonası’nın da mevcut Dota 2 üzerinden gerçekleştirilmesi planlanıyor. Valve, Dota 2 Reborn’a dair detayları önümüzdeki hafta açıkladıktan sonra betayı da kısa süre içinde yayınlamaya hazırlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER