Teknoloji

Dört çekirdekli Tegra 3 işlemcili Toshiba Excite 10 SE ekonomik bir tablet arayanları hedefliyor

Toshiba’yı Türkiye’de Android tabletler konusunda pek fazla ortalıkta görmüyoruz, ancak Japon şirket yurt dışında farklı teknik özelliklere sahip Android tabletler çıkarma konusunda bir hayli aktif davrandığını söyleyebiliriz. Şirketin son ürünü olan Toshiba Excite 10 SE modeli 1280 x 800 piksel çözünürlüklü AutoBrite HD ekran ve stereo hoparlörle birlikte geliyor.

Dört çekirdekli 1.5 GHz NVIDIA Tegra 3 işlemci barındıran bu tablette 16 GB’lık dahili bellek bulunuyor. Buna ek olarak microSD kart yuvasıyla da ek genişleme fırsatı sunuluyor. Android 4.1 Jelly Bean ile yüklü gelen bu cihaz aynı zamanda Toshiba’nın özelleştirilmiş kullanıcı arayüzünü de içeriyor. Önde görüntülü görüşmeler için ayrılmış, arkada da fotoğraf ve HD video çekmeye odaklanan olmak üzere iki kameraya sahip bu cihazın en fazla 3 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekebildiğini de belirtelim. Çözünürlük düşük olsa da arka kameranın otomatik odaklama özelliği barındırması memnun edici.

Yaklaşık 1 cm. kalınlık ve 640 gr. ağırlığa sahip bir kasayla gelen bu tablet üzerinde yer alan microUSB portu veri transferine izin vermenin yanı sıra şarj imkanı da sağlıyor. Wi-Fi, Bluetooth 3.0 gibi kablosuz bağlantı desteklerini bulunduran Excite 10 SE’de SRS Premium Voice Pro teknolojisi iki hoparlörün tatmin edici bir ses çıkışı sağlamasına yardımcı oluyor. Hoparlörler cihazın altına yerleştirilmiş, böylelikle tablet bir yüzeye konduğunda bile düzgün bir ses vermesi sağlanıyor.

Toshiba Excite 10 SE yurt dışında 6 Aralık tarihinden itibaren yaklaşık 350 dolarlık fiyat etiketiyle satışta olacak.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER