Manşetler

Dört çekirdekli Tegra 3 işlemcili ASUS Eee Pad Transformer Prime resmiyet kazandı – Galeri

pr-asus-eee-pad-transformer-prime-with-dock-champagne-goldASUS yeni tableti Eee Pad Transformer Prime’ı 9 Kasım tarihinde tanıtacağını söylemişti. Tayvanlı şirket sözünü tuttu ve klavyeli aksesuarıyla birlikte bir netbook gibi kullanılabilen tabletinin ikinci versiyonuna resmiyet kazandırdı. Tabletin 32 GB’lık kapasiteye sahip versiyonu 499$’lık yurtdışı satış fiyatına sahip olacak, klavye istasyonu da 149$’a mal oluyor. Tabletin aralık ayının başından itibaren yurtdışında satışa çıkması bekleniyor.

ASUS Eee Pad Transformer Prime NVIDIA’nın dört çekirdekli Tegra 3 işlemcisiyle çalışıyor. Bu işlemci mevcut Tegra 2’ye göre beş kat daha iyi performans sunuyor. Neyse ki, bu ekstra güç ekstra enerji tüketimi anlamına gelmiyor, aslında ortada ters orantı söz konusu. 8.3 mm’lik kalınlığa ve 12 saate kadar pilde çalışma imkânına sahip olan bu tabletin klavye istasyonunda da 22 Wh’lik ek bir batarya var. ASUS’un iddiasına göre toplamda 18 saatlik bir pilde çalışma imkânı söz konusu.

ASUS Eee Pad Transformer’ın tasarımı Zenbook’unkine benziyor. Tabletin dış tarafı hidro-oleofobik malzemeyle kaplı, böylelikle parmak izlerine karşı ekstra koruma sağlanıyor. Arka tarafta 8 megapiksellik flaşlı ve arkadan aydınlatmalı CMOS sensörlü kamera yer alıyor. ASUS’un iddiasına göre 10.1’inç’lik Super IPS ekran dış ortamlarda daha iyi bir görüş sağlıyor, SonicMaster teknolojisinin kullanıldığı hoparlörde de ses kalitesi hatırı sayılır derecede iyileştirildi.

ASUS Eee Pad Transformer Prime’ın şu ana kadar tanıtılmış en iyi tablet olduğunu söyleyebiliriz, ancak bu tablet ne yazık ki ilk çıktığında Ice Cream Sandwich ile yüklü gelmeyecek. ICS, tabletin aralık ayı başındaki çıkışına yetişmeyecek, bu nedenle güncelleme daha sonra cihazlara aktarılacak. Ancak tabletin Türkiye’ye gelişine kadar Ice Cream Sandwich’in hazır hâle gelebileceğini tahmin ediyoruz.

Galeri: ASUS Eee Pad Transformer Prime
[nggallery id=734]

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER