Eğlence

Dördüncü nesil Apple TV biraz daha küçük kasa ve A5X işlemciyle gelecek

Mevcut Apple TV Eylül 2010’da çıkan ikinci nesil modelden beri tasarım anlamında pek bir değişiklik görmedi. Ancak Amerikan Federal İletişim Komisyonu’na gönderilen belgelere bakılırsa gelecek nesil Apple TV set üstü cihazı yeni bir tasarımla gelecek. Yeni cihaz mevcut modelin 98 mm.’lik en ve boyuna göre daha küçük olacak şekilde 93.78 milimetrekarelik daha küçük bir boyutta gelecek.

Aslına bakarsanız ortada çok da büyük bir küçülme yok, zaten mevcut Apple TV’nin de yeteri kadar küçük olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Apple’ın ürünlerinin hacmini daha da azaltma yönündeki eğilimi set üstü cihazla da desteklenece gibi görünüyor. Bu arada MacRumors sitesi yayınlanan son Apple TV güncellemesinin ikinci ve üçüncü Apple TV modellerinin yanı sıra açıklanmayan üçüncü bir modeli daha desteklediğini belirtmişti. Henüz kesin olmasa da bu gizemli model gelecek nesil Apple TV olabilir.

apple-tv-fcc-basvuru-300113

AnandTech sitesi de gelecek nesil Apple TV ile ilgili olarak ortaya atılan iddialara ek yaptı; bu cihazın 1080p destekli üçüncü nesil Apple TV’de yer alan A5 yongaset yerine A5X gibi daha güçlü bir işlemciyle geleceğini kaydetti. Üçüncü nesil iPad A5X işlemciyle birlikte gelmişti, daha sonra çıkan dördüncü nesil iPad’de ise A6X işlemciyi görmüştük. A5X işlemciyle birlikte giderek daha da artan donanım ihtiyaçları biraz daha güçlü bir işlemciyle karşılanmış olacak.

İlgili >> Engadget, FCC, AnandTech, MacRumors

İLGİLİ HABERLER