Eğlence

DopingBox eğlenceyi ve Android deneyimini televizyona taşıyor

dopingbox-1

Türkiye’nin alternatif telekom operatörlerinden Millenicom, dünyada sayıları düzenli olarak artan eğlence kutularının bir örneğini Türkiye pazarına getiriyor. İnternette yapılan şeyleri daha kolay ve eğlenceli hâle getirmeyi amaçlayan şirket, bu amaç doğrultusunda hazırladığı DopingBox’ı görücüye çıkardı. Tüm televizyonları bir akıllı televizyona çevirme yeteneğine sahip olan DopingBox, televizyonun büyük ekranında internet deneyimi teklif ediyor. Buna ek olarak, her zaman izlenebilecek çok sayıda dizi ve film ile popüler Android uygulamaları da DopingBox’ın sundukları arasında yer alıyor.

dopingbox-3

DopingBox’ın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Millenicom Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Şevki Kuyulu, internetin yaygınlaşmasıyla hızla değişen televizyon izleme alışkanlıklarına dikkat çekti ve bazı rakamlar paylaştı. İnternetin temel olarak video izlemek, oyun oynamak, müzik dinlemek ve sosyal ağlarda vakit geçirmek için kullanıldığını söyleyen Kuyulu, ayda ortalama 210 video izlendiğini ve 15-34 yaş aralığının en çok video izleyen grup olduğunu ifade etti. Kuyulu artık içeriklerin zamandan bağımsız olarak istenildiği zaman izlenmesinin önemli hale geldiğini vurgularken, sosyal medyanın da önceliğe dönüştüğünü ve burada paylaşılan videoların da yüksek izlenme rakamlarına ulaştığını belirtti. Mevcut kullanım şartlarını yukarıya çekme ve çevrim içi video deneyimini büyük ekrana taşımak için yapabileceklerini düşündüklerini dile getiren Kuyulu, bu çalışmaların sonunda DopingBox’ın hayata geçtiğini ifade etti. Kuyulu evinde 2 Mbps hızında internet bağlantısı bulunan herkesin aylık 9,99 TL’den başlaytan fiyatlarla DopingBox ile tanışabileceğini sözlerine ekledi.

dopingbox-4

Akıllı televizyonları pahalı ve kullanıcı arayüzlerini kullanışsız olarak niteleyen Millenicom, DopingBox ile bir akıllı televizyona fazla para vermek istemeyen kullanıcıları hedefliyor. 500’den fazla dizi ve filmi kullanıcılarına sunan DopingBox, kullanıcılarına yükleme süreleri olmadan diledikleri filmi veya diziyi diledikleri zaman izleme fırsatını veriyor. Yakında Dolby desteğine de kavuşacak olan DopingBox’ın Airmouse kumandası kullanıcı deneyiminin önemli bir kısmını oluşturuyor. Bu kumanda sayesinde DopingBox arayüzünde ve uygulamalarda rahatça dolaşılabiliyor.

dopingbox-2

Dizi ve film içeriği konusunda TVYO, Sinema TV, FilmBox Live ve Cinemayo ile işbirliği yapan DopingBox, sınırsız müzik ve sınırsız video vaadini gerçekleştirmek için Android uygulamalarından faydalanıyor. YouTube, Spotify ve TuneIn Radio gibi uygulamalar ön yüklü olarak DopingBox kullanıcılarına sunulacak. Facebook, Twitter, Angry Birds gibi popüler uygulamalar da DopingBox ile birlikte gelen uygulamalar kümesinde yer alıyor.

Öncelikli olarak Doping müşterilerine sunulacak olan DopingBox’a 1 Ağustostan itibaren herkes sahip olabilecek. Kullanıcılar ilk üç aylık sürede 9,99’dan başlayan fiyatlarla DopingBox’ın sunduğu tekliflerden faydalanabilecek.

İLGİLİ HABERLER