Eğlence

Doom oyunu Vulkan API ile şimdi daha akıcı

doom oyunu

doom oyunuYeni Doom oyunu mayıs ayında geldi ve çıkışıyla birlikte Nvidia da bu oyunun Vulkan API üzerinde çalışan bir oynanış videosunu yayınlamıştı. Her ne kadar o ekran görüntüleri saniyede 60 kare hızında çekilmiş olsa da, görenler bundan daha fazlasını istemişti. Şimdi onlar, bunu elde etmek için bir şansa kavuşuyor.

Doom’un üreticisi Id Software bu hafta içinde yayınladığı bir yamayla birlikte Vulkan desteğini oyuna getiriyor. Böylelikle herhangi bir beta yayını veya kanıt niteliğinde gösteri olmaksızın Doom, bir yamayla da olsa, Vulkan desteğini sunan ilk büyük oyun oluyor.

Vulkan desteği ne anlama geliyor? Oyun daha yüksek çerçeve hızlarında çalışır hâle geliyor, bu da grafiklerin daha düzgün ve akıcı olacağı anlamına geliyor. Daha geniş açıdan bakılırsa, Vulkan desteği oyun geliştiricilerinin Microsoft DirectX’e imtiyaz tanıma zorunluğunu da ortadan kaldırıyor. Vulkan oyunları Android ve Steam OS oyunlarına daha rahat çevrilebiliyor. Bu da geliştiricilerin oyunlarını Windows PC’ler dışındaki platformlara daha rahat şekilde taşımalarına yardımcı olacaktır.

Ayrıca Vulkan CPU’nun bir oyunu çalıştırması için daha az çalışmasını, GPU’yu daha az çalıştırarak daha iyi performans sunulmasını da sağlıyor. Doom açısından bakıldığında, daha eski grafik işlemci birimli sistemler bu yama sayesinde daha yüksek çerçeve hızlarına kavuşacak. En azından Id Software bunu iddia ediyor.

İLGİLİ HABERLER