EğlenceTeknoloji

Klasik Doom oyunlarının Nintendo Switch’e gelişi tartışma yarattı

doom nintendo switch

Bethesda, ilk üç Doom oyununu Nintendo Switch kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Ancak bu buluşma, ilk başta ilginç bir uygulama eşliğinde gerçekleşti. Oyuncuların internete bağlanıp Bethesda hesaplarına giriş yapılması zorunlu tutulsa da, bu zorunluluğun kaldırılmasına karar verildi.

Bethesda, Doom oyunlarının Nintendo Switch’e gelişini müjdelerken bu giriş zorunluluğundan bahsetmedi. Söz konusu zorunluluğu ortaya çıkaran isim, ResetEra forumunun yöneticilerinden “Nibel” oldu.

Doom, Doom II ve Doom 3 yayınlandıklarında internet bağlantısı gerektirmeyen, tek kişilik oyunlardı. Bethesda, oyuncuların şimdi neden giriş yapması gerektiği konusunda bilgi vermedi. Bu oyunların gelişimlerine yüz milyonlarca dolar harcanmadığını ve bu oyunların yeni olmadığını belirtmek gerekiyor. Bethesda’nın oyun dinamiğinde değişiklik yapmadığını ifade etmekte de fayda var. Normal şartlar altında Switch sahiplerinin Bethesda hesaplarına giriş yapmasına gerek olmasa da, bunun bir zorunluluk hâline getirilmesi kafaları karıştırmıştı.

Doom Nintendo Switch dışındaki platformlara da geldi

Giriş yapılmasının ardından Doom ve Doom II’yi çevrimdışı oynamak mümkün olsa da, Bethesda’nın bu politikası oyun dünyası tarafından pek hoş karşılanmadı. Korsanla mücadele gerekçesiyle alınan bu önlemlerin işlerini zorlaştırdığını söyleyen oyuncular, Bethesda’nın çevrimiçi giriş zorunluluğunu kaldırmasından dolayı memnun olmuşa benziyor.

Bethesda, ilk üç Doom oyununu Nintendo Switch dışındaki platformlarda da oyuncularla buluşturdu. Oyunlar PlayStation 4, Xbox One, iOS ve Android cihazlar üzerinde de oynanabilecek.

İLGİLİ HABERLER