EğlenceManşetler

Yeni Doom’a ait ilk video yayınlandı

Uzun süredir merakla beklenen yeni Doom’a dair ilk bilgiler ve video, Bethseda’nın E3 2015 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikle ortaya çıktı. Beklenenden çok daha ürpertici olacağı izlenimini uyandıran yeni Doom, orijinal oyundakine benzer bir şiddet seviyesinin ipuçlarını veriyor. Vücut uzuvları oyunda gerçekçi ve metalik bir kurulum içinde kopuyor veya patlıyor. Demonun sonunda ortaya çıkan insansı şeytanlar ise parçalara ayırmanın bir iş değil, bir zanaat olduğu imajını uyandırıyor.

Yeni Doom, id Tech 6 oyun motorunu taşıyan ilk oyun olma özelliğini taşıyor. Rage ve Wolfenstein gibi id Tech motoruna sahip oyunlarla karşılaştırma yapıldığı zaman id Tech 6’nın getirdiği fark daha iyi anlaşılıyor.

Doom’un çok oyunculu modu hazırlanan tanıtımda kısa da olsa kendisine yer bulurken; Doom Snapmap adını taşıyan araç modifikasyon imkanını tüm oyunculara sunuyor. Doom Snapmap ile oyuncuların kendilerine özel mod ve bölümler hazırlaması mümkün hâle geliyor.

İlk etapta Doom 4 olarak anılan yeni Doom oyununun gelişimine dair ilk haberler 2007’de çıkmış, süreç 2008’de doğrulanmıştı. Şirket içi beklentilerin karşılanamaması nedeniyle 2011’de yeniden başlatılan proje, son iki yıllık dönemde rayına oturabilmişti. Doom, 2016’nın ilkbaharında PC, PS4 ve Xbox One’da hayranlarıyla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER