Teknoloji

iPhone X’un ekran çentiğini taklit eden yeni bir Android telefon daha geliyor

iPhone X’un çıkışından sonra bu yıl epey fazla sayıda ekranında çentik barındıran akıllı telefon göreceğiz gibi görünüyor. iPhone X’un sensör barındıran çentik bölümünü taklit eden çeşitli Android telefonlarını görmeye başlamıştık. Bunlara son olarak Çinli telefon üreticisi Doogee de katılıyor.

Doogee V, görünüş açısından iPhone X’a epey yakın görünüyor. iPhone X’dakine benzer şekilde bir çentik barındıran telefonun ekranı da kenarlara ve köşelere doğru uzanıyor. Ekran ile telefonun alt kenarı arasında biraz daha mesafe var gibi görünüyor. Arkada ise düşey yönde yerleştirilmiş, ancak ortalanmış iki adet kamera bulunuyor. Telefonun arkasında ise bir parmak izi okuyucusu görmüyoruz.

Doogee V’in en önemli unsurlarından bir tanesi, parmak izi okuyucusu. Bu sensör telefonun arkasına yerleştirilmemiş, doğrudan ekrana entegre edilmiş. Ekranda parmak izi sensörü barındıran ilk telefonu birkaç hafta önce görmüştük. O telefondaki teknoloji Synaptics tarafından sağlanıyor. Aynı şirketin bu teknolojiyi başka şirketlere de verdiğini biliyoruz. Bu nedenle yıl içinde ekranında parmak izi sensörü barındıran daha fazla telefon görebiliriz.

Ne var ki, Doogee Synaptics’in teknolojisini kullanıp kullanmadığı hakkında bir bilgi vermiyor. Ancak ekrana gömülü parmak izi okuyucusu gerçekten çalışıyor gibi görünüyor.

Parmak izi okuyucusunun varlığı, Doogee’nin Face ID benzeri bir teknoloji eklemediği anlamına geliyor. Aslında bu durumda çentik yerleştirmenin de pek mantığı yok gibi görünüyor. Sadece bir selfie kamerası, ahize hoparlörü ve çevresel ışık sensörü için o kadar fazla alana gerek olmazdı. Ancak esas amacın iPhone X’a benzer bir ürün ortaya çıkarmak olduğunu düşünüyoruz. Bu arada telefonda USB-C portu ve kulaklık jakı da bulunuyor.

Telefonun fiyatı ve piyasaya çıkış bilgileri gibi detaylar henüz belli değil. Aynı zamanda teknik özellikleri hakkında da herhangi bir detay bulunmuyor. Aslında telefon bir ay kadar önce VentureBeat yazarı Evan Blass tarafından sızdırılmış, O telefonun 6.2 inç ekranının bulunduğunu söylemişti. Doogee’nin Doogee V’i 27 Şubat’ta tanıtması bekleniyor. O zaman telefonla ilgili daha fazla ayrıntı da ortaya çıkmış olacaktır.

Bu arada, her ne kadar ürün görselleri çok şık görünse de, piyasaya sunulan telefonun iPhone X’un kalitesinin yanına yaklaşmasını beklememek gerekiyor. Daha önceki Doogee markalı telefonların da ürün görsellerinden çok uzakta olduğu söyleniyordu. Düşük fiyatı, düşük teknik özellikler anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER