Manşetler

Doogee Mix 4 ön kamerayı kızağın arkasına gizliyor

Doogee’nin adını iPhone X’un çentikli ekranına benzer bir ekrana sahip telefonla duymuştuk. Çinli şirket şimdi de 5.99 inçlik, çerçevesiz ve çentiksiz ekrana sahip, Doogee Mix 4 adlı yeni bir telefon çıkarıyor. Bu telefonda ön kamera kızaklı bir mekanizmanın arkasına gizlenmiş şekilde duruyor. Ne yazık ki, bu mekanizma ışık sensörü ve hoparlörü de gizliyor. Konsept cihaz ilk kez, YouTube’da Mrwhosetheboss rumuzuyla bilinen, Arun Maini tarafında hazırlanmış olan bir kutu açma videosuna görüldü.

Doogee’nin akıllıca düşündüğünü söyleyebiliriz. Böylelikle ön tarafta, ekranın üst kısmına yerleştirilen, bu nedenle de çerçeve alanının genişlemesine neden olan kamera ve sensörler için kalın bir çerçeve veya çentiğe gerek kalmıyor. Mix 4’ün biraz daha, HTC 7 Surround’ı, önde yer alan hoparlör ve arka ayağı gizlemek için kızaklı yapıyı kullanan cihazı hatırlattığını söyleyebiliriz. Her ne olursa olsun, çerçevesiz yapı sayesinde bu telefon yüzde 97 gibi etkileyici bir ekran-gövde oranına ulaşıyor. Maini, ekranın büyüklüğünün Samsung Galaxy S9’unkiyle karşılaştırılabilir seviyede olduğunu söylüyor. Telefonun ekranında parmak izi okuyucusu ikonu da görülüyor. Bu da yakında çıkacak cihazın ekrana gömülü parmak izi okuyucusu da barındıracağı anlamına geliyor.

Kızaklı yapı, bir tarafa doğru hareket ettiğinde çıkardığı sesle sağlam olduğunun hissini veriyor. Ne var ki, iki katmanlı tasarım telefonun kalınlığını artırıyor, 11 milimetre gibi, diğer telefonlara göre hayli yüksek bir seviyeye çıkarıyor. Telefonun teknik özellikleri hakkında, arkada yer aldığı görülen çift kamera dışında bilinmiyor. Ancak, Maini bu telefonun Snapdragon işlemci barındıracağını söylüyor.

Doogee, kızaklı telefonlara dönüş yapan tek şirket olmuyor. Bu yılın başlarında HMD Global, Nokia markalı 8110 Matrix telefonuyla, eskinin sayısal tuş takımlı modelini yeniden canlandırmıştı.

Doogee Mix 4’ün ne zaman satışa çıkacağı bilinmiyor. Maini, Doogee’nin geçmişteki lansman takvimine bakıldığında, Mix 4’ün aralık ayında, haziranda çıkacak Mix 3’ten yaklaşık altı ay sonra satışa sunulacağını düşünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER