Manşetler

Eski ABD Başkanı Donald Trump, X’e sabıka kaydı fotoğrafıyla geri döndü

donald trump facebook instagram

Eski ABD Başkanı Donald Trump, X’e (eski adıyla Twitter) iki yıldan uzun bir süre sonra geri döndü. Trump’ın Twitter hesabı 6 Ocak 2021’deki ABD Kongresi baskınının ardından kapatılmıştı. 19 Kasım 2022’de hesabına tekrar kavuşan Trump, yeni dönemin ilk paylaşımını bugün yaptı.

Trump’ın geri dönüş paylaşımı da bir hayli ilginç oldu. Eski ABD Başkanı, 2020’deki başkanlık seçiminin sonuçlarını etkilemek için komplo kurduğu suçlamasıyla tutuklandığı sırada hapishanede çekilen sabıka fotoğrafını X hesabında paylaştı. Bu noktada Trump’ın kefaletle serbest bırakıldığını belirtmekte fayda var.

Görselin sıradan bir sabıka fotoğrafı olmadığını da söyleyelim. Trump’ın çatık kaşlarla baktığı fotoğrafın altında büyük harflerle “SEÇİME MÜDAHALE”, “ASLA TESLİM OLMA” ve “DONALDJTRUMP.COM” yazıyor. Paylaşımdaki aktif bağlantı üzerinden Trump’ın internet sitesine gidildiğinde ise kullanıcıları daha uzun bir mesaj karşılıyor. Bu mesaj şu şekilde başlıyor: “Bugün, Georgia, Fulton County’deki şiddet olaylarıyla meşhur hapishanede, HİÇBİR SUÇ işlememiş olmama rağmen TUTUKLANDIM.”

Donald Trump, Elon Musk’ın anketinin ardından Twitter hesabına yeniden kavuşmuştu

Elon Musk, eski ABD Başkanı’nın X (Twitter) hesabını geçtiğimiz yılın kasım ayında bir anket sonucunda tekrar aktif hâle getirmişti. 24 saat süren ankette katılımcıların yüzde 51.8’i (yaklaşık 15 milyondan fazla kişi) Trump’ın hesabının tekrar açılmasından yana oy kullanmıştı. Musk o dönemde ankete bot ve troll ordularının katıldığını doğrulamıştı. Anketten önce Musk, Trump’ın hesabının yeniden açılması konusundaki kararın yeni kurulacak bir moderasyon konseyi tarafından verilebileceğini söylese de, bu sözünü yerine getirmemişti.

Twitter, Donald Trump’ın hesabını 2021’in başlarında şiddeti teşvikle ilgili kurallarını ihlâl ettiği gerekçesiyle askıya almıştı. İlk etapta 12 saatliğine alınan karar, bir süre sonra kalıcı hâle getirilmişti. Trump bir süre bu kararın etrafından dolaşmaya çalışsa da, bu girişimleri sonuçsuz kalmıştı. Diğer sosyal ağlar tarafından da yasaklanan eski ABD Başkanı, çareyi Truth Social isimli bir sosyal ağ kurmakta bulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER