Teknoloji

Donald Trump Twitter’daki engel gücünü geri istiyor

Twitter Donald Trump ile farklı bir yoldan mücadele ediyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD Başkanı Donald Trump, oldukça aktif bir Twitter kullanıcısı. Başkan olmadan önce de mikro blog servisinde oldukça fazla geçiren Trump, bu yoğun mesaiyi Beyaz Saray’da da devam ettiriyor. Ancak kısa süre önce mahkeme, Trump’ın Twitter deneyimini derinden etkileyecek bir karar vermiş ve ABD Başkanı’nın kendisini eleştiren Twitter kullanıcılarını engelleyemeyeceğine hükmetmişti. Bu karardan memnun olmayan Trump, engelleme gücünü yeniden kazanmak için harekete geçti.

ABD Adalet Bakanlığı, başkan adına New York’ta bulunan itiraz mahkemesine başvurdu ve yeniden bir duruşma gerçekleştirilmesini talep etti. Bakanlık tarafından sunulan dilekçede, üç hakimden oluşan ilk kurulun aldığı kararın temeli itibarıyla “yanlış bir yorum” olduğu öne sürüldü.

ABD Adalet Bakanlığı’nın işinin bu konuda çok kolay olmadığını belirtmek gerekiyor. Daha önce alınan kararda hakim Barrington Parker, “@RealDonaldTrump” hesabının Beyaz Saray’ın resmi faaliyetler için kullandığı kanallardan biri olduğunu belirtmiş ve Trump’ın attığı tweet’lerin büyük kısmının devlet işleriyle ilgili olduğunu dile getirmişti. Mahkeme, Trump’ın insanları engellemesinin bir devlet adamının yurttaşlarla iletişim kurma sorumluluğundan kaçma anlamına geldiğinin altını çizmişti.

Donald Trump Twitter eylemleri tartışılan tek siyasetçi değil

Donald Trump, çok önemli bir koltukta oturduğu için Twitter üzerindeki faaliyetleri biraz daha fazla dikkat çekiyor. Ancak ABD’de sosyal medya hareketleri tartışılan tek isim Trump değil. ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez’in de takipçilerini engellemesi, özellikle kendisine karşıt görüşteki Cumhuriyetçi Parti’nin üyeleri ve destekçileri tarafından eleştiriliyor. Trump için alınan kararın Amerikan siyasetindeki etkisi, tüm partileri kapsayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER