Teknoloji

Donald Trump Twitter’da kimseyi engelleyemeyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

donald trump twitterABD Başkanı Donald Trump Twitter’ı son derece aktif biçimde kullanıyor. Ancak bu aktif kullanım tarzı, yakında değişebilir. New York’ta bulunan bir bölge mahkemesi ilginç bir karara imza attı ve Trump’ın Twitter üzerinde kimseyi engelleyemeyeceğine hükmetti. Mahkeme, bu kararı ABD anayasasının haklar bildirgesinin ihlâli gerekçesiyle aldı.

Söz konusu dava, Columbia Üniversitesi bünyesindeki Knight First Amendment Institute tarafından Twitter’da Trump tarafından engellenen yedi kişiyi temsilen açıldı.

Mahkeme kararında geçmiş Beyaz Saray vaatlerine atıfta bulundu ve başkanın Twitter hesabının da bir politik kanal olduğunun altını çizdi. Davanın hakimi Naomi Reice Buchwald, 75 sayfalık gerekçeli kararında şu ifadeleri kullandı: “Başkan @realDonaldTrump isimli Twitter hesabını kişisel hesaptan ziyade bir başkanlık hesabı olarak sunuyor. Daha da önemlisi, söz konusu hesabı sadece başkan tarafından ve başkan olarak alınabilecek kararları duyurmak için kullanıyor.”

Trump hafta içinde yaptığı bir Twitter paylaşımında seçim casusluğu konusunda ABD Adalet Bakanlığı’nın bir soruşturma başlatacağını belirtmiş ve söz konusu tweette “Bu vesileyle…emrediyorum” anlamına gelen “I hereby demand” kalıbını kullanmıştı.

Hakim Buchwald, Trump’a kendisine olumsuz yanıtlar veren kişileri engellemek yerine yanıtları görmezden gelmesini önerdi.

Donald Trump Twitter kullanımına önemli bir sınır getiren mahkeme kararı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Gündeme dair fikirlerini Twitter üzerinden paylaşan Trump’ın bu kararını da Twitter üzerinden paylaşması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER