Manşetler

Eski ABD Başkanı Donald Trump Twitter’a dönmeyi düşünmüyor

donald trump elon musk
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eski ABD Başkanı Donald Trump, görev süresinin son günlerinde aralarında Twitter’ın da bulunduğu pek çok sosyal medya platformu tarafından yasaklanmıştı. Trump yasağı konusunda en katı platform olan Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından “Acaba Trump Twitter’a döner mi?” sorusu gündeme gelmişti. Bu hızlı soru yine benzer bir hızla cevaplandı.

Fox News’e konuşan Trump, Twitter’a dönmeyeceğini açıkladı. Eski ABD Başkanı, mesajlarını eski favori platformu olan Twitter yerine bir süre önce kurduğu Truth Social isimli platformda paylaşacağını belirtti.

Trump’ın Fox News’e yaptığı açıklama şu şekilde: “Twitter’a gitmeyeceğim, Truth’ta kalacağım. Umarım Elon Twitter’ı satın alır. Çünkü kendisi iyi bir adam ve gerekli iyileştirmeleri yapacaktır. Ama ben Truth’ta kalacağım.”

Musk’ın Twitter’ı satın alma girişiminin ortaya çıkmasından bu yana Trump’ın konuyla ilgili açıklamaları da gündemde yer buluyordu. Eski ABD Başkanı, mikro blog servisine dönme gibi bir isteğinin olmadığını daha önce de dile getirmişti. Trump, Americano Media isimli yayın organına yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı: “Twitter artık çok sıkıcı. Platformdaki pek çok iyi ses, muhafazakar sesler susturuldu.”

Donald Trump, Twitter ve diğer sosyal ağlar tarafından yasaklanmasının ardından Truth Social isimli bir platform kurmuştu. Tasarımı itibarıyla Twitter’a bir hayli benzeyen Truth Social’ı hâlihazırda Donald Trump bile pek aktif kullanmıyor. Servisin iki önemli yöneticisinin görevlerinden ayrıldığına dair haberler de kısa süre önce gündeme gelmişti. Bu açıklamalarına rağmen, Truth Social’da şimdiye kadar aradığını bulamayan Donald Trump’ın yeni dönemde Twitter’a dönüş için çabalaması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER