Teknoloji

Donald Trump teknoloji liderleriyle buluşmasına Twitter CEO’sunu davet etmedi

Donald Trump twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

donald trumpABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, siyasete atılmadan önce sıkı bir Twitter kullanıcısıydı. Trump, politikaya atıldıktan sonra da Twitter’dan vazgeçmedi. Halen mikro blog servisi üzerinden ilginç açıklamalar yapan yeni ABD Başkanı, teknoloji sektörünün zirvesindeki isimlerle buluştuğu toplantıya Twitter’dan kimseyi davet etmedi. Trump’ın bu tercihi şaşkınlık yaratsa da, Politico’da yayınlanan bir haber bu tercihin neden yapıldığı konusunda fikir edinmeyi sağlıyor.

Poltico’nun haberine göre, Twitter seçim döneminde Donald Trump’ın kampanya ekibinden gelen iki farklı sponsorlu emoji önerisini geri çevirdi. Söz konusu durumu daha önce Trump’ın seçim kampanyasının dijital direktörü Gary Coby de gündeme taşımıştı. Donald Trump’ın Twitter’ı toplantıya davet etmemesinde bu durumun etkili olduğunu düşünüyor.

Trump’ın ekibinden yapılan açıklamada ise Politico tarafından ortaya atılan iddialar yalanlandı. Ancak bu iddialar yalanlanırken, anlam itibarıyla daha ağır bir açıklama yapıldı. Trump’ın geçiş ekibi, Twitter’ın “yeterince büyük olmadığı” için toplantıya çağırılmadığını belirtti.

Donald Trump Twitter dışında kimseye kin gütmemişe benziyor

Donald Trump Twitter hesabını halen aktif biçimde kullanıyor. Ancak Twitter’ın teknoloji zirvesine davet edilmemesi, Trump’ın ya da ekibinin halen mikro blog servisine karşı öfkeli olduğunu gösteriyor. Trump’ın seçim dönemindeki yayınları nedeniyle eleştirdiği The Washington Post gazetesinin sahibi ve Amazon CEO’su Jeff Bezos’un da toplantıda olması, yeni ABD Başkanı’nın herkese kin gütmediğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER