Teknoloji

Donald Trump’ın Twitter hesabını kapatan kişi ortaya çıktı

donald trump twitterABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabı, 2 Kasım tarihinde bir Twitter çalışanı tarafından kısa bir süre için kapatılmıştı. İlk önce olayın bir hata sonucu gerçekleştiği belirtilse de, Twitter daha sonra eylemin şirketteki son gününü geçiren bir taşeron çalışan tarafından düzenlendiğini açıklamıştı.

Gazetecilerin peşine düştüğü bu gizemli çalışanın kim olduğu sonunda ortaya çıktı. Bahtiyar Duysak isimli Türk asıllı Alman vatandaşı, eylemi gerçekleştiren kişi olduğunu TechCrunch sitesinde açıkladı. Duysak, Pro Unlimited isimli taşeron şirket aracılığıyla Twitter için çalıştığını belirtti.

Duysak olayın bir hatadan kaynaklandığının altını çizdi. Yaptığı işlemin hesabın kapatılmasına yol açacağına düşünmediğini belirten Duysak, bazı tesadüflerin de duruma katkı yaptığının altını çizdi. ABD’de zor zamanlar geçirdiğini söyleyen Duysak, “Bazı zamanlar çok yorgun oluyordum. Ve herkes hata yapabilir. Ben de bir hata yaptım.” şeklinde konuştu.

Duysak, son gününde bir Twitter kullanıcısından Donald Trump için gelen “kötü kullanım” suçlamasını işleme aldığını da belirtti. Hesabın kapatılmasına yol açan işlemleri gerçekleştirdikten sonra bilgisayarını kapatıp ofisi terk ettiğini söyleyen Duysak, yaptıklarının hesabı gerçekten kapatacağına ihtimal vermediğini ifade etti.

Bahattin Duysak Donald Trump hakkında yorum yapmadı

Bahattin Duysak, Donald Trump hakkında yorum yapmadı. FBI’ın kendisi hakkında bir soruşturma yapmadığını söyleyen Duysak, Twitter’ın ise kendisinden bilgi aldığını belirtti. Duysak sözlerini “Twitter’ı ve Amerika’yı seviyorum.” cümlesiyle tamamladı.

İLGİLİ HABERLER