Teknoloji

Donald Trump’tan Tim Cook ile yaptığı fabrika gezisi için ilginç yorum

donald trump

ABD Başkanı Donald Trump ve Apple CEO’su Tim Cook, daha önce planlandığı gibi Apple’ın Austin şehrinde Mac Pro üretimi yaptığı tesisi gezdi. Bu gezide ikiliye ABD Başkanı’nın kızı ve danışmanı Ivanka Trump da eşlik etti.

Trump, yaptığı pek çok iş gibi, bu geziyi de Twitter hesabı üzerinden değerlendirdi. Ancak ABD Başkanı’nın bu değerlendirmede kullandığı ifadelerin gerçeği yansıttığını söylemek pek mümkün değil. Trump, tweet’inde “büyük bir Apple fabrikasının açılışını yaptık” cümlesini kullansa da; Apple, Trump’ın gezdiği tesiste 2013’ten bu yana Mac Pro üretimi gerçekleştiriyor.

Apple, yine Austin şehrine çok büyük bir yerleşke açmayı planlıyor. Şirket söz konusu yerleşkeyle ilgili bazı detayları da şimdiden kamuoyuyla paylaşmış durumda. Ancak bu yerleşkenin inşaatı henüz başlamış değil.

Donald Trump Austin gezisini rakiplerine çatmak için de kullandı

ABD Başkanı, Apple fabrikasını “açtığını” söylediği paylaşımında muhalefete vurmayı da ihmal etmedi. “Yeni fabrikanın” yüksek maaşlı işleri ABD’ye geri getireceğini söyleyen Trump, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Peloisi’nin ise Amerikan işçilerini umursamadığı için ABD Kongresi’ni kapattığını öne sürdü.

Apple geçtiğimiz haziran ayında tanıttığı yeni Mac Pro’yu aralık ayında piyasaya süreceğini belirtse de, hâlâ kesin bir tarih açıklamış değil. Şirket bir yandan da Trump yönetiminin Çin’den gelecek teknoloji ürünlerine uygulayacağı ekstra gümrük vergisinden kurtulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Donald Trump, konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya “Bu konuyu değerlendiriyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER