Teknoloji

Donald Trump önümüzdeki hafta teknoloji sektörünün liderleriyle bir araya gelecek

Donald Trump twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

donald trumpABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, 14 Aralıkta ABD teknoloji sektörünün liderleriyle bir araya gelecek. Söz konusu toplantı, New York’ta gerçekleşecek. USA Today’de yer alan habere göre, toplantı için gönderilen davetiyenin altında üç kişinin ismi bulunuyor: Trump’ın özel kalem müdürü Reince Preibus, damadı Jared Kushner ve geçiş ekibi üyesi Peter Thiel. Silikon Vadisi’nin önde gelen yatırımcılarından ve girişimcilerinden olan Thiel, Facebook’un yönetim kurulu üyeleri arasında yer alıyor. Toplantıya kimlerin davet edildiği veya kimlerin katılacağı şu an için tam olarak bilinmiyor.

Trump’ın seçim öncesindeki demeçleri, teknoloji şirketlerini pek de memnun edecek cinsten değildi. Apple’ın yurt dışında telefon üretmesini eleştiren yeni ABD Başkanı, şirketin San Bernardino cinayeti zanlısına ait iPhone’un kilidini kırmamasına da karşı çıkmıştı.

Trump yönetimi altındaki ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) da net tarafsızlığına karşı bir tavır içinde olması bekleniyor. Yeni ABD Başkanı’nın gizlilik ve güvenlik konusundaki açıklamaları, Internet Archive gibi organizasyonları da yedeklerini ABD dışına taşımaya itmişti.

Donald Trump ve teknoloji sektörü uzlaşma zemini arıyor

Seçim öncesinde yaşananlara rağmen, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve Amazon CEO’su Jeff Bezos, Trump ile çalışma konusundaki isteklerini dile getirmişlerdi. Peter Thiel’in teknoloji dünyası ve Trump arasında arabuluculuk görevini üstlenmesi bekleniyor. Thiel, seçim öncesinde Trump’ı açık biçimde destekleyerek teknoloji dünyasında “ayrık otu” konumuna düşse de, yeni dönemde ortak çalışma ortamını kurmaya en uygun isim gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER