Teknoloji

Donald Trump’ın Twitter’a açtığı dava reddedildi

Twitter Donald Trump ile farklı bir yoldan mücadele ediyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabını geri almak için geçtiğimiz yıl ABD’nin San Francisco şehrindeki bir federal bölge mahkemesine başvurmuştu. Mahkemenin hakimi James Donato, Trump’ın dava talebini reddetti. Mikro blog servisi, 2021’in ocak ayında Trump destekçilerinin ABD Kongresi’ne saldırmasının ardından Trump’ın hesabını kalıcı olarak askıya almıştı. O dönemde Twitter’dan yapılan açıklamada, Trump’ın paylaşımlarıyla baskını teşvik ettiği belirtilmişti.

Eski ABD Başkanı geçtiğimiz ekim ayında bu kararı kaldırmak için mahkemeye başvurmuş ve öncelikle ifade özgürlüğünün ihlâl edildiği iddiasıyla bir tedbir kararı çıkarılmasını istemişti. Bu talebi geri çeviren Donato, Twitter’ın özel bir şirket olduğunu hatırlattı. İfade özgürlüğünün korunması sorumluluğunun devlet kurumlarında olduğunu belirten hakim, Trump’ın “Twitter bir devlet kurumuna dönüşmüştür” iddiasını da kabul etmedi.

Trump dilekçesinde mahkemeden İletişim Nezaket Yasası’nı işletmesini talep etmişti. Söz konusu yasa, Twitter gibi çevrimiçi platformların kullanıcıları tarafından yapılan paylaşımlardan sorumlu tutulamayacağını belirtiyor. Bu yasanın sosyal medya kuruluşlarına koruma sağlayan 230. Kısım’ının değiştirilmesi için çalışmalarda bulunan Trump’ın bu talebi de mahkeme tarafından reddedildi.

Donald Trump, hesabı kapatılmadan önce son derece aktif bir Twitter kullanıcısıydı. Twitter’a dönemeyen ve diğer sosyal ağlardan da engellenen eski ABD Başkanı, çareyi Truth Social adını verdiği bir platform kurmakta bulmuştu. Trump, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından yasağı kalksa bile Twitter’a dönmeyi düşünmediğini belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER