Teknoloji

Snapchat de Donald Trump’ın hesabını kısıtladı

ABD Başkanı Donald Trump Snapchat

ABD Başkanı Donald Trump Facebook, Twitter ve Instagram’ın ardından Snapchat tarafından da engellendi. Snap’ten yapılan açıklamada, seçimi kaybeden ve iki hafta sonra görevi Joe Biden’a devredecek olan Trump’ın hesabına kısıtlama uygulandığı belirtildi.

Şirketin sözcüsü Rachel Racusen, The Information sitesine gönderdiği açıklamada “Başkan Trump’ın Snapchat hesabını bugün içinde kilitlediğimizi doğrulayabiliriz” ifadesini kullandı. Facebook ve Twitter tarafından uygulanan kısıtlamalar süreli olsa da, Snap tarafında böyle bir süre söz konusu değil. Racusen, uygun gördüklerinde Trump’ın hesabının kilidini kaldıracaklarını belirtti.

Racusen, Snapchat’in Trump’ı Facebook ve Twitter’ın kaldırdığı videoyu paylaşmadan önce kısıtladığının da altını çizdi. Snap sözcüsü, Trump’ın konuşmasında seçim sonuçlarını “hileli” olarak tanımlamasının ve ABD Kongresi’nin önündeki çatışmalardan sorumlu kişileri “çok özel insanlar” olarak nitelemesinin ardından harekete geçtiklerini belirtti.

Snapchat, Donald Trump tarafından çok aktif olarak kullanılan bir platform değil. ABD Başkanı genellikle diğer sosyal ağlardaki paylaşımlarını göstermek için Snapchat’i kullanıyor. Bu paylaşımlar Snapchat’in Discover sekmesinde de görülüyordu. Ancak Snapchat geçtiğimiz yılın ortaları itibarıyla Donald Trump’ın paylaşımlarını öne çıkarmayı bırakmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER