Eğlence

Donald Trump 8 Mart’ta oyun endüstrisinin yöneticileriyle bir araya gelecek

donald trump facebook

donald trumpABD Başkanı Donald Trump, Florida’da bir okulda gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından video oyunların şiddeti körüklediğini iddia etmişti. Bu iddianın ardından oyun endüstrisinden çeşitli itirazlar yükselmişti. Trump’ın basın müşaviri Sarah Huckabee Sanders, geçtiğimiz hafta Trump’ın oyun endüstrisinin yöneticileriyle bir araya gelmeyi planladığını belirtmişti. Eğlence Yazılımı Birliği (ESA) ise bu konuda resmi bir davetin bulunmadığını açıklamıştı.

Bu karışıklık fazla uzun sürmedi. Trump ve oyun endüstrisinin yöneticilerinin bir araya geleceği hem Beyaz Saray hem de ESA tarafından doğrulandı. Beyaz Saray adına açıklamayı yine Sarah Huckabee Sanders yaparken, ESA da bir bildiri yayınlayarak planlanan buluşmaya dair bilgi verdi.

ESA tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Video oyunlar tüm dünyada keyifle oynanıyor ve otoriteler tarafından yapılan araştırmalar oyunlar ve gerçek dünyadaki şiddet arasında bir bağlantı olmadığını gösteriyor. Tüm Amerikalılar gibi, bizler de ülkedeki silah şiddetinin geldiği noktadan endişe duyuyoruz. Video oyunlar sorunun tek kaynağı değil. Eğlence materyalleri küresel olarak dağıtılıyor ve tüketiliyor. Ancak ABD’deki silah şiddeti seviyesi diğer ülkelerden daha ileride. Beyaz Saray’da ESA’nın da katılımıyla gerçekleşecek görüşmede oyunların kategorizasyonu konusunda gerçeklerin çevresine inşa edilmiş bir diyalog kurmayı planlıyoruz. Ebeveynlere olan taahhütlerimizi ve bilgilendirilmiş eğlence seçimi için hazırladığımız araçları da bu toplantıda yeniden hatırlatacağız.”

Donald Trump’ın söz konusu açıklamada ABD’yi sorunlu olarak gösteren ifadelerden hoşnut kalmamış olması muhtemel görünüyor. Bu açıklamanın görüşmenin genel gidişatını nasıl etkileyeceğini görmek içinse 8 Mart’ı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER