Teknoloji

Donald Trump iPhone’un ana ekran düğmesini özlemiş

Donald Trump

Son haftalarda ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter’da paylaştığı mesajları Türkiye olarak yakından takip ettik. Her konu hakkındaki düşüncelerini kişisel Twitter hesabından paylaşan Trump, son olarak iPhone ile ilgili bir düşüncesini de hesabından paylaştığı bir tweet ile dile getirdi.

Anlaşılan o ki, Başkan Donald Trump yakın zamanda ana ekran düğmesi taşımayan bir iPhone’a geçiş yaptı. Ve anlaşılan o ki, bu yeni cihazını çok sevmedi. Bu nedenle Apple CEO’su Tim Cook’a göndermede bulunan bir düşüncesini hesabı üzerinden paylaştı.

Trump, mesajında “Tim’e: iPhone’daki düğme sürüklemeden ÇOK daha iyiydi.” ifadesini kullandı.

Trump’ın yakın zamanda bir iPhone XS, iPhone XR ya da daha yeni iPhone 11 modellerine geçiş yapıp yapmadığını söyleyemeyiz. Ancak geçen yıldan beri çıkan tüm üst sınıf Apple akıllı telefonlarında ana ekran düğmesi bulunmuyor. Ana ekran düğmesi en son iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinde görülmüş, 2017’de tanıtılan iPhone X ile birlikte ana ekran düğmesiz, sınırlara kadar yayılan bir ekran tasarımına geçilmişti.

Mart 2017’de Donald Trump’ın Android’den iPhone’a geçtiğini öğrenmiştik. Ancak hangi iPhone modeline geçiş yaptığını bilmiyorduk. Ancak bu cihaz açık şekilde ana ekran düğmesine sahipti, çünkü o zamanlar iPhone X henüz çıkmamıştı.

Belki de Donald Trump, yakında çıkması beklenen iPhone SE 2’nin ilk müşterilerinden bir tanesi olur. Söz konusu cihazın iPhone 8’e benzeyeceği söyleniyor. Bu da Trump’ın çok özlediği ana ekran düğmesine sahip olacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER