Manşetler

Donald Trump: Facebook ve Twitter kazanmama yardımcı oldu

Donald Trump twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

donald trumpMark Zuckerberg, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda Facebook’un Donald Trump’ın 45. ABD Başkanı seçilmesinde bir etkisi olmadığını savunmuştu. Ancak yeni başkanın açıklamaları, Facebook CEO’sunun bu pozisyonunu korumasını biraz zorlaştıracak gibi görünüyor. CBS’te yayınlanan 60 Minutes isimli programa katılan Trump, Facebook’u zaferi kazanmasındaki önemli faktörlerden biri olarak niteledi. Facebook dışında Twitter ve Instagram gibi mecralardaki sayısal gücüne de dikkat çeken yeni ABD Başkanı, bu gibi faktörlerin kendisine rakibi Hillary Clinton’dan az para harcamasına rağmen seçimi kazandırdığını belirtti.

ABD’nin seçilmiş başkanı, sosyal ağlar sayesinde rakibi kadar dijital ve klasik reklam harcaması yapmak zorunda kalmadığını dile getirdi. Donald Trump, sosyal medyanın paradan daha güçlü olduğunu belli bir ölçüde kanıtladığını savundu.

Ekibinin seçimlere kısa süre kala yeni başkanın sosyal medya kullanımına kısıtlama getirdiği iddiaları ortaya atılmıştı. Trump, sosyal medyaya geri dönüşünü seçim gecesi bazı oy kullanım merkezlerindeki usülsüzlük iddialarını paylaşarak yapmıştı. Başkanlığa aday olmadan önce de sıkı bir Twitter kullanıcısı olan Trump, sosyal ağlardaki takipçi sayısını da yakından izliyor gibi görünüyor. Çeşitli sosyal ağlardaki toplam takipçi sayısının 28 milyonu aştığını belirten yeni ABD başkanı, “Sanırım daha dün 100 bin yeni takipçim oldu.” diyerek bu takibi sürdürdüğünü gözler önüne serdi.

Twitter ve Facebook gibi mecraları “muhteşem iletişim türleri” olarak niteleyen Trump, yine de bu mecraları sevdiğini söyleyemeyeceğinin altını çizdi. Yeni ABD Başkanı, bu mecraların açıklamaların yayılmasına yardımcı olduğu için önemli olduğunu ve geleneksel medyanın iddialarına sosyal medya sayesinde etkin cevap verebildiğini ifade etti.

Donald Trump göreve başlayınca sosyal medya kullanımını azaltacak

Sosyal medyaya seçim zaferinde önemli bir pay veren Trump, Beyaz Saray’a yerleştiğinde sosyal medya kullanımını minimuma indireceğini dile getirdi. Trump’ın geçmişteki Twitter kullanımına bakınca bu sözlere inanmak pek kolay olmasa da, ABD Başkanı koltuğunda oturmanın bazı bedellerinin olduğunu da unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER