Teknoloji

Donald Trump’ın yeni hedefi kripto para birimleri

donald trump facebook

ABD Başkanı Donald Trump, siyasi veya siyaset dışı pek çok konuyla ilgili fikirlerini Twitter hesabı aracılığıyla açıklıyor. Trump’ın gündeminde son olarak Bitcoin ve diğer kripto para birimleri vardı. Sözlerine Bitcoin‘den veya diğer kripto para birimlerinden pek hoşlanmadığını belirterek başlayan ABD Başkanı, değeri çok hızlı şekilde değişebilen kripto para birimlerini gerçek para olarak değerlendirmediğini dile getirdi. Trump, Facebook’un bu alandaki yeni girişimi Libra‘ya özel olarak değinmeyi de ihmal etmedi.

Trump’a göre, Libra’nın güvenilirlik seviyesi oldukça düşük. ABD Başkanı, bankaya dönüşmek isteyen Facebook’un ve diğer şirketlerin hem ulusal hem de uluslararası düzlemde bankacılık düzenlemelerine uygun hareket etmeleri gerektiğini savundu. Trump, ABD’nin “tek gerçek para birimi” olarak tanımladığı Amerikan dolarının ise şu anda her zamankinden güçlü olduğunu belirtti.

Trump’ın bu sözleri, ABD’de kripto para birimleriyle ilgili yeni bir yasal düzenlemenin yolda olduğunu düşündürüyor. Ancak şu an için bu konuda resmi bir adım atılmış değil.

Donald Trump tarafından hedef alınan Facebook’un kripto para birimi Libra, önümüzdeki hafta önemli bir sınavdan geçecek. Facebook yöneticileri, projeyle ilgili olarak 16 Temmuz’da ABD Senatosu’nun Bankacılık, İskan ve Şehircilik Komitesi’nde soruları yanıtlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER