Teknoloji

Donald Trump’ın kendi Android telefonunu kullanmaya devam ettiği söyleniyor

donald trump facebook

donald trump androidDonald Trump Android cihazından kolay kolay vazgeçecek gibi görünmüyor. The New York Times’ta yer alan habere göre, geçtiğimiz hafta yemin ederek göreve başlayan yeni ABD Başkanı, güvenlik bakımından sıkıntılı olan eski telefonunu kullanmayı sürdürüyor. Söz konusu cihazın üst düzey politikacılar için ciddi güvenlik riskleri taşıdığı belirtiliyor.

The New York Times’ın haberi, Trump’ın Beyaz Saray’daki ilk günlerinin nasıl geçtiğine dair bazı bilgiler veriyor. Yeni ABD Başkanı’nın bazı çalışma arkadaşlarından gelen itirazlara rağmen, “eski ve güvenlik bakımından sıkıntılı” Android cihazını kullanmayı sürdürdüğü belirtiliyor.

Söz konusu cihazın Samsung markasını taşıdığı söylense de, bu konuda kesin bir bilgi bulunmuyor. Habere göre, Trump 25 Ocakta Türkiye saatiyle 05:25’te gönderdiği tweeti eski Android telefonuyla gönderdi. Donald Trump’ın söz konusu tweeti eski Twitter hesabından göndermiş olması, yeni ABD Başkanı’nın eski alışkanlıklarına olan bağlılığını gözler önüne seriyor.

Donald Trump Android telefonunu sadece tweet atmak için kullanıyor olabilir

Donald Trump’ın Android telefonu, kendisine gizli bilgi aktarımının başladığı günden bu yana tartışılıyor. Yeni ABD Başkanı’nın geçtiğimiz hafta Android telefonunu kullanmayı bıraktığı ve kendisine gizli servisten yeni bir cihazın verildiği belirtilmişti. Ancak Trump’ın eski telefonundan da vazgeçmediği ve tweet atmak ya da bazı görüşmeler için cihazı kullandığı konuşuluyor. Donald Trump’ın Twitter tutkusu göz önüne alınınca telefonundan da kolay kolay vazgeçmeyeceği anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER