Teknoloji

Dolce & Gabbana defilesinde çantaları mankenler yerine drone’lar taşıdı

dolce & gabbanaModern teknolojilerin uzun vadede bazı geleneksel işleri insanların elinden almasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu işlerin çoğunluğunun “kas gücü” gerektiren üretim işleri olacağı düşünülse de, Dolce & Gabbana (D&G) tarafından Milano Moda Haftası’nda gerçekleştirilen defile işin başka bir boyutunun daha olduğunu gösteriyor.

D&G, Milano Moda Haftası kapsamında gerçekleştirdiği defilede yeni çantalarını sergilemek için mankenler yerine drone’ları tercih etti. Şirket, küçük el çantalarını taşıyan 7 civarında drone’u podyumun üzerinde uçurarak defileye gelenlere etkileyici bir şov izletmeyi başardı.

Fashionista sitesinde yer alan haber ise şov öncesinde çeşitli önlemlerin alındığını gözler önüne seriyor. Katılımcılardan telefonlarının kablosuz ağ erişimini kesmelerini isteyen D&G, kablosuz bağlantı noktalarının da devredışı bırakılmasını talep etti. Defilenin planlanandan 45 dakika geç başlamasının altında da drone şovuna ilişkin güvenlik önlemlerinin bulunduğu düşünülüyor.

https://twitter.com/eiffeltyler/status/967778061369401345

Podyuma çıkan drone’lar, şirketin 2018/19 Sonbahar-Kış kreasyonuna ait olan çantaları sergiledi. Dolce & Gabbana defilesinde drone’lar iniş yaptıktan sonra podyuma çıkan mankenler, kreasyonun geri kalanını tanıttı. Drone’lar mankenler için topyekün bir tehdit oluşturmasa da, podyuma çıkmaları kullanım sahalarının genişliğini gözler önüne seriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER