Eğlence

Dolby Vision Sharp, TCL ve diğer ortaklarla sahne alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dolby nihayet Dolby Vision’ı piyasaya sunmaya hazır hâle getirdi. Bir süredir tartışılan ve hakkında ipuçları verilen televizyon teknolojisi, Sharp ve TCL’in destekleyen modelleri ile bu yıl içinde piyasaya giriş yapacak Dolby Vision teknolojisini barındıran prototip TV modelleri CES 2014’teki Dolby standında sergileniyor.

dolby-logo

Dolby Vision teknolojisi TV programları ve filmlerin çekildiği sıradaki orijinal renkleri ve parlaklığı yeniden üretecek şekilde tasarlanmış. Uçtan uca bir çözüm olan ve oluşturulan materyalin Dolby Vision ile yapıldığını garanti altına alan bu teknolojiyle oluşturulan görüntüler sadece uyumlu TV setleri sayesinde istenen şekilde görüntülenebiliyor.

Hollywood yönetmenleri, stüdyo şefleri, TV üreticileri ve dünya çapındaki operatörlerin Dolby Vision teknolojisini desteklediği Dolby tarafından dile getiriliyor.

Dolby Vision TV’ler arasında Ultra HD 4K modeller de bulunacak. TCL Multimedia adlı üreticinin iddiasına göre bu teknoloji sayesinde daha yüksek çözünürlüklü formatın yaygınlığı artacak. Dolby başkan yardımcısı Hao E., Dolby Vision sayesinde UHD 4K ekranlara uyumun artacağını dile getirdi.

Dolby Vision destekli içerik dağıtımı noktasında Amerika’da faaliyet gösteren Netflix, Amazon Instant, Vudu ve Xbox Video gibi servislerden destek alınacak. Dolby Vision destekli yayınlar bu kuruluşlar tarafından hazırlanacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER