Teknoloji

Dolby dizüstü bilgisayarlar için hoparlör tasarlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
dolby hoparlor
Huawei Mate X

San Francisco merkezli Dolby Labs, Dolby Atmos ses teknolojisi ve Dolby Vision görüntüleme teknolojisiyle tanınıyor. Şirket şimdi de gözünü daha küçük ekranlara dikmişe benziyor. Dolby hoparlör tasarımındaki tecrübesini dizüstü bilgisayarlarda da gösterecek.

Dizüstü bilgisayarlara hoparlör tasarlamak için üreticilerle birlikte hareket eden Dolby’nin ilk iş ortağı Huawei oldu. Çinli elektronik devinin haziran ayında tanıttığı Huawei MateBook X, Dolby tarafından tasarlanmış hoparlörleri taşıyan ilk dizüstü bilgisayar olma özelliğini taşıyor.

Dolby yaklaşık 10 yıldır PC üreticilerine çeşitli teknolojiler sağlıyor. Ancak yeni girişim, dizüstü bilgisayarın üretim sürecinin başlangıcından itibaren hoparlör tasarım sürecine odaklanılması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

Dolby’nin kıdemli ürün müdürü Jeremiha Douglas, tüketici cihaz sistemleriyle en derin seviyede entegrasyonu sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Bu işbirliğini değişen dizüstü bilgisayar tasarımlarının teşvik ettiğini söyleyen Douglas, bilgisayarlar kısaldıkça ve inceldikçe ses için daha az alan kaldığına dikkat çekti.

Dolby çalışmaları esnasında birbirinden farklı dizüstü bilgisayar modellerini parçalarına ayırarak inceledi. Şirket bu incelemelerin sonucunda dizüstü bilgisayarlardaki optimum ses deneyiminin dengesiz iki hoparlörden geldiği sonucuna vardı.

Dolby hoparlör konusunda işbirliği yapacağı yeni şirketleri açıklamıyor

Dizüstü bilgisayar hoparlörü gelişiminde yeni yolunda Huawei ile yürümeye başlayan Dolby, oyun odaklı MateBook D’nin hoparlörlerini de tasarladı. Şirket, diğer iş ortakları konusunda ise şimdilik sessizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER