Teknoloji

Dokunmatik ekranlı ThinkPad Helix ve IdeaPad Yoga 11S Windows 8 ile esnek kullanım sunuyor

Lenovo CES 2013’e ThinkPad ve IdeaPad serisinin elemanlarıyla birlikte geldi. Bunlarına arasında ThinkPad Helix ve IdeaPad Yoga 11S modelleri dikkat çekiyor. Dönüştürülebilir PC niteliğindeki ThinkPad Helix Windows 8’in sunduğu tüm avantajlardan da yararlanıyor. Sadece bir tablet veya ultrabook olmayan bu cihaz dokunmatik ekranı sayesinde Windows 8 ile etkileşim için üçüncü bir yol sunuyor. IdeaPad Yoga 11S ise 2012 yılı ürünlerinin bir güncellemesi niteliği taşıyor, yepyeni renk seçenekleriyle dikkat çekiyor.

lenovo-ideapad-yoga-11s-5

ThinkPad Helix yerinden çıkarılabilen ve böylelikle bir tablet gibi de kullanılabilen 11.6 inç’lik ekran barındırıyor. Bu cihaz Intel’in üçüncü nesil Core işlemcisini vPro teknolojisiyle birlikte barındıran en ince tablet olduğunu kaydetti. 835 gram ağırlığındaki bu ürün “Stand Mode” adı verilen özel bir modda klavyeli yerleştirme istasyonuna oturtuluyor ve bu şekilde sanki normal bir dizüstü bilgisayarmış gibi görünüyor. “Rip and Flip” vey “Çıkar ve Çevir” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz mod ise kullanıcının ekranı klavye yerleştirme istasyonundan çıkarıp, çevirip daha sonra tekrar yerine oturtması, böylelikle hem klavye istasyonunun portlarından yararlanırken hem de sadece dokunmatik ekranı kullanmasını sağlıyor.

Galeri: Lenovo ThinkPad Helix
[nggallery id=1147]

Herhangi bir ThinkPad modelinden yüzde 20 daha fazla alana sahip olan, aynı zamanda beş tuş barındıran clickpad, ThinkPad tarihinin en parlağı olarak da nitelendirilen 1080p IPS ekran, opsiyonel 4G LTE desteği gibi özelliklere sahip olan ThinkPad Helix aynı zamanda NFC özelliğini de bünyesinde bulunduruyor. ThinkPad Helix gelecek ayın sonunda ABD’de, 1499 dolarlık fiyat etiketiyle piyasada olacak.

IdeaPad Yoga 11S modeliyse 11.6 inç HD IPS, 10 parmak çoklu dokunma destekli ekran barındırıyor. Hareket Kontrol yetenekleri sayesinde web kamerasının karşısında elinizi oynatarak fotoğraflar, videolar veya dokümanlar içinde gezinmek mümkün. Lenovo Transition özelliğiyse, cihaz dizüstü bilgisayar formu dışındaki üç formda kullanıldığı zaman uygulamaları otomatik olarak tam ekran modunda açıyor.

Galeri: Lenovo IdeaPad Yoga 11S
[nggallery id=1148]

Standart dizüstü bilgisayar modu dışında kalan üç form çadır, ayakta duruş ve tablet adını taşıyor. Geçen yıl çıkan IdeaPad Yoga’dan bildiğimiz bu üç farklı formda temel kullanım aracı dokunmatik ekran oluyor. IdeaPad Yoga 11S, Yoga 13 ile aynı malzemede yapılmış. Bununla birlikte pembe, gümüş, turuncu gibi farklı renk seçeneklerine sahip olacak. IdeaPad Yoga 11S Haziran 2013’te yaklaşık 8 dolarlık fiyat etiketiyle ABD’de piyasada olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER