Teknoloji

Mountain Lion’da olacağı söylenen “Rahatsız Etme” özelliği iOS 6’da da gelebilir

Apple’ın Mountain Lion’ın en son beta sürümlerine “rahatsız etme” anlamına gelen “Do Not Disturb” özelliği ekleyeceği söylenmişti. Söz konusu özellik aktif hâle getirildiğinde kullanıcının dikkatini dağıtacak herhangi bir uyarı veya mesaj panosu gösterilmiyor, ancak Bildirim Merkezi kullanıcı için önemli olan önemli uyarıları kullanıcı kendisini açtığında görecek şekilde tutmaya devam ediyor. 9to5Mac sitesinin güvenilir kaynaklarından aldığı bilgilere göre iOS 6’da da böyle bir özellik ek niteliklerle birlikte bulunacakmış.

Bildirimler iOS 5 ile birlikte yeni bir yapı kazandı, daha az dikkat dağıtır hâle geldi. iOS 6’da eklenecek muhtemel “rahatsız etme” opsiyonu sayesinde bildirimlerden hâla rahatsız olanlar için de kalıcı bir çözüm sunulacaktır. 9to5Mac’e göre bu özelliğin etkinleştirilmesi Ayarlar uygulaması içinde kolaylıkla erişilebilir bir yerde, Uçak modu düğmesinin hemen altında bulunacak.

Buna ek olarak, 9to5Mac’in duyumlarına göre iOS 6’ya iCloud sekmesi de eklenecek, böylelikle kullanıcılar Safari’de açtıkları sekmelerin listesini görme fırsatı bulacak. Aslında bu özellik Safari’deki açık sekmeleri otomatik olarak senkronize etmeyecek, ancak iOS veya Mac üzerinde bir düğmeye basıldığında açık olan sekmelerin listesi gösterilecek ve bunlardan cihazlar arasında taşınacak olanları seçilebilecek. Söz konusu düğmenin Yer İmleri çubuğunun altında bulunması bekleniyor.

Mail işlemcisi de Mail VIP adlı yeni bir özellik kazanacak. Belirli kişi gruplarının e-posta iletilerinin yanına yıldız işareti atanacak, gruplar iCloud üzerinde düzenlenip sıralanabilecek. VIP’ler iCloud sayesinde aynı hesaba bağlı iOS cihazları arasında eş zamanlanabilecek.

İlgili – 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER