Teknoloji

DNSChanger kurbanları gelecek hafta internete bağlantı sorunları yaşayabilir

DNSChanger adı verilen ve kullanıcıların DNS bilgilerini değiştirerek internet trafiğini şifre veya kredi kartı numaraları gibi önemli bilgilerin çalınabileceği sitelere yönlendiren virüsün etkilediği binlerce kullanıcının gelecek hafta internet bağlantılarını kaybedebileceği iddia edildi. FBI bu virüs saldırısıyla ilgili detayları geçen kasım ayında açıklamış, bu zararlı yazılımı besleyen kötü niyetli sunucuların virüsten etkilenen kullanıcıların internete erişimini sağlamak için çalışmak zorunda olduğunu dikkat çekti.

FBI tarafında elde edilen bir mahkeme kararı doğrultusunda ISC (İnternet Sistemleri Konsorsiyumu) adlı kuruluşa DNS temizliğini yapmak için gerekli adımları atması yetkisi verilmişti, ancak kullanılan bu sistem 9 Temmuz tarihinden itibaren kapatılacak. Bazı internet servis sağlayıcılarının sorunu çözmek konusunda teknik problemler yaşayabileceği, ancak diğerlerinin müşterilerine virüsü temizleme ve DNS ayarlarını düzeltme konusunda yardımcı olacağı söyleniyor.

DNSChanger virüsünün her ne kadar geniş kapsamlı bir temizleme operasyonu yapılmış olsa da 277 bin sistemi hâla etkilediğine inanılıyor. Eğer siz de sisteminizin veya diğer aile bireylerinin sistemlerinin etkilendiğini düşünüyorsanız bu bağlantı üzerinden DNS ayarlarınızın düzgün olup olmadığından emin olabilirsiniz.

İlgili >> DNS Changer Çalışma Grubu, NTVMSNBC

 

İLGİLİ HABERLER