Manşetler

DJI’ın yeni cep kamerası Osmo Pocket hakkında her şey

dji osmo pocket
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DJI’ın en yeni ürünü Osmo Pocket, sızmasından birkaç saat sonra resmiyet kazandı. Osmo Pocket, DJI tarafından üretilen en küçük el tipi kamera olma özelliğini taşıyor. Çinli şirketin en iyi olduğu çeşitli yanları ödünç alan bu ürün, hepsini küçük bir tasarımda birleştirmeyi başarıyor. GoPro ile karşılaştırılabilir boyutlarda, drone’ların çektiği tarzda görüntüler elde etme imkanı sunan Osmo Pocket, 349 dolarlık fiyat etiketiyle 15 Aralık’tan itibaren yurt dışında satışta olacak.

Osmo Pocket’ın yaklaşık 10 cm. yükseklikte duruyor. Kapattığınızda, gimbal kamerayı çeviriyor ve tüm sistem küçük bir kılıfa sığacak hâle geliyor. Daha sonra da bunu cebe kolaylıkla atıp her yere taşıyabilirsiniz. Bu şekilde adının da hakkını vermiş oluyor.

Orijinal Osmo modelinde bulunan Zenmuse kameranın veya Osmo Mobile gibi akıllı telefonu kamera olarak kullanmanın aksine Pocket, kamerasını ve gimbal teknolojisini Mavic Air gibi, DJI’ın daha küçük drone modellerinden ödünç alıyor.

Kamera üç eksenli gimbal üstüne oturuyor ve 1/2.3 inç sensör kullanıyor. Saniyede 60 kare hızında ve 100 megabit hızında 4K video çekimi gerçekleştirebiliyor. DJI, Osmo Pocket’ın pilinin daha düşük hızda (30fps), iki saatlik 4K çekimi yapabileceğini söylüyor. Osmo Pocket, 12 megapiksel fotoğraf çekimi yapabiliyor. Ses kaydı da iki adet mikrofon ile gerçekleştiriliyor.

Osmo Pocket’ın üzerinde 1 inçlik dokunmatik ekran var. Kullanıcılar buradan sahnelerini belirleyebiliyor veya ayarlar içinde gezinebiliyor. Arzu eden kullanıcılar, USB-C portunu kullanarak iPhone veya Android telefonlarını Osmo Pocket’ın kenarındaki modüler porta takabilirler. Akıllı telefon daha büyük görüntüleme ekranı sağlarken, DJI’ın yeni uygulaması aracılığıyla daha fazla kontrol fırsatı da veriyor. Ayrıca Osmo Pocket nesne takibi, yüz takibi, hızlandırılmı çekim ve otomatik panorama gibi, şirketin bazı geliştirilmiş çekim modlarını da içeriyor.

DJI, Osmo Pocket için çeşitli aksesuarları da satmayı planlıyor. Kullanıcılara GoPro gibi, kamerayı çeşitli nesnelere veya yerlere bağlama imkanı sunacak bir monte yuvası, aynı zamanda Wi-Fi kumanda, bir dizi ND filtresi, suya dayanıklı kılıf, genişletme çubuğu ve harici mikrofonlar için 3.5mm adaptörü de bunların arasında yer alıyor. Çok yakında Osmo Pocket’ı muhafaza ederken şarj edebilen pilli taşıma kılıfı da gelecek.

İLGİLİ HABERLER