Manşetler

DJI Storm en gelişmiş drone kurulumuyla profesyonellerin hizmetinde

dji storm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DJI drone denilince akla gelen ilk marka. Profesyonel kullanıcılara hitap eden Phantom ve biraz daha genel kullanıcı kitlesine hitap eden Mavic serileri bir hayli ilgi görüyor. Görünüşe göre şirket, yüksek gereksinim ve beklentileri olan sinema veya film sektörü için profesyonel bir sinema filmi çekim drone’u geliştirdi. Bu drone satılık değil, DJI tarafından kiralanabilir bir hizmet olarak sunuluyor. DJI, bir grup profesyonelden oluşan ekibiyle isteyen kişi veya kuruluşa hizmet veriyor.

DJI Storm adını taşıyan bu drone’un YouTube videosu DroneDJ sayesinde ortaya çıktı. Bu drone’un varlığı DJI’ın Çin web sitesi tarafından da doğrulanıyor. Sekiz pervaneli hava aracı 18.5 kilograma kadar yük taşıyabiliyor. Bu da, lensleriyle birlikte Arri Alexa LF kameranın, DJI’ın kablosuz odak takip sisteminin ve sabitleme sağlayan Ronin 2 gimbal sisteminin taşınmasını mümkün kılıyor.

Videoda görüldüğü üzere, DJI’ın profesyoneller için geliştirdiği ve 5000 bin dolarlık fiyat etiketine sahip olan Matrice 600’den daha karmaşık bir drone tasarımı mevcut. Matrice 600 sadece 6 kilogramlık yük taşıma kapasitesine sahip. Ayrıca DJI Studio, saatte 80 kilometreye varan maksimum hızıyla daha hızlı. DJI, 12 kilogramlık yük ile 15 dakika boyunca uçabileceğini söylüyor. Tabii ki, uçuş süresi kullanılan pile göre de değişebiliyor.

Bunun çok pahalı bir drone olduğunu söylemeye gerek yok. DJI’ın Ronin 2 gimbal sisteminin kendi başına fiyatı 8000 doların üstünde. xFold Dragon X12 gibi diğer ağır yük taşıma kapasiteli drone’ların fiyatları da 30000 bin dolardan başlıyor. DJI şu anda bu drone DJI Studio Özelleştirilmiş Hava Film Çekim servisi olarak adlandırılan özel bir servis olarak sunuyor. Bunun içinde özel bir araç, ekip ve DJI’ın Master Wheels ve Force Pro adlı uzaktan kumanda sistemleri bulunuyor. Bu iki sistem film çekim ekibinin Arri ya da Red kamerayı sanki yerdelermiş gibi yönetmelerine izin veriyor.

dji storm

DJI Studio’nun DJI için yeni bir iş kolu olmadığı anlaşılıyor. Bunun Asya’daki film çekim işleri için son birkaç yıldır kullanıldığı söyleniyor. Ancak Çince web sitesinin gösterdiğine göre, hizmetler Sony A7S II kamera veya DJI Inspire 2 ile eşleştirilmiş DJI Matrice 600 ile sınırlı kalıyordu. Şimdi daha fazlasını isteyen müşteriler için donanımlı bir ekipman sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER